Η Γερμανία θα κατασκευάσει 2 τερματικούς σταθμούς LNG

Η Γερμανία θα κατασκευάσει δύο τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δήλωσε την Κυριακή ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δεσμευόμενος να κάνει περισσότερα για την προστασία του ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας και καθώς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Πως τα λάθη της Ρωσίας οδήγησαν τη Γερμανία σε επανεξοπλισμό

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας μας», είπε ο Σολτς προσθέτοντας «και για να μην εξαρτόμαστε από ορισμένους προμηθευτές ενέργειας».

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης φυσικού αερίου της Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το CNNi, η Ευρώπη βασίζεται στη Ρωσία για περίπου το 35% του φυσικού αερίου της, η Γερμανία για πάνω από το 50%.

Αλλά με την απειλή διακοπής του εφοδιασμού μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γερμανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αυξήσουν τις εισαγωγές LNG.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία διέκοψε την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θα μπορούσε να παραδίδει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Οι δύο τερματικοί σταθμοί LNG μπορούν επίσης να ασχοληθούν με την πράσινη υδροηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο.

«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων μας έδειξαν ότι μια ενεργειακή πολιτική που ατενίζει το μέλλον είναι καθοριστική για το κλίμα και την οικονομία μας αλλά και για την ασφάλειά μας και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δώσουμε ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο περισσότερο το κάνουμε τόσο το καλύτερο», είπε.

Ο Σολτς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, που έγιναν υψηλότερες από τον «πόλεμο του Πούτιν», η κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πακέτο για «να αμβλύνει τις πληρωμές ενέργειας για τους συνταξιούχους» και «να δώσει επιδόματα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα».

Πηγή: CNN Greece | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.