Η Γερμανία θέλει να διευκολύνει τις διακοπές του Πάσχα

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία θέλει να διευκολύνει τις οικογενειακές διακοπές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Για το σκοπό αυτό, οι κανονισμοί πρόσβασης λόγω της πανδημίας πρόκειται να χαλαρώσουν πριν από τις διακοπές.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Lauterbach δήλωσε στην εφημερίδα “Neue Osnabrücker Zeitung” ότι οι κανονισμοί θα χαλαρώσουν τη στιγμή που το σημερινό κύμα θα έχει περάσει το ζενίθ του. Ωστόσο, θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός στις διακοπές, δήλωσε ο Lauterbach.

Σύμφωνα με το σχέδιο του νέου ταξιδιωτικού κανονισμού, τα παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών θα πρέπει να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καραντίνας όταν επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Επιπλέον, οι χώρες θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως περιοχές υψηλού κινδύνου μόνο εάν εκεί υπάρχει μια μεταλλαγμένη μορφή του ιού που είναι πιο επικίνδυνη από τη μετάλλαξη Omicron, όπως η μετάλλαξη Δέλτα.

Με τον τρόπο αυτό θα εξαλειφθεί η υποχρέωση εγγραφής και καραντίνας για τις χώρες με τη μετάλλαξη Omicron κατά την επιστροφή στη Γερμανία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης