Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία

Έγγραφο εισόδου προς τη Γερμανία: Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία (DEA). Κατά την είσοδο ή την επιστροφή σας στη Γερμανία από το εξωτερικό, η ψηφιακή δήλωση εισόδου DEA (Digitale Einreiseanmeldung) πρέπει να συμπληρώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η ψηφιακή δήλωση εισόδου για τη Γερμανία είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο του 2020. Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε έχει παραμείνει σε περιοχή με παραλλαγή του ιού ή σε περιοχή υψηλού κινδύνου τις τελευταίες δέκα ημέρες και θέλει να εισέλθει στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Το RKI διατηρεί κατάλογο των χωρών που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες και ανανεώνεται σε τακτικά διαστήματα.

Με τη βοήθεια της κοινοποίησης εισόδου, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να καθορίσουν εάν υπάρχουν πιστοποιητικά τεστ, εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή εάν τηρείται η υποχρέωση καραντίνας.

Κατά τη διαδικασία, τα δεδομένα των ταξιδιωτών κρυπτογραφούνται και είναι προσβάσιμα στην αντίστοιχη υγειονομική υπηρεσία. Τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα 14 ημέρες μετά την καταχώριση.

Πώς να συμπληρώσετε το ψηφιακό έντυπο εισόδου στη Γερμανία

Μπορείτε να βρείτε το ψηφιακό έντυπο συμμετοχής για τη Γερμανία στη διεύθυνση www.einreiseanmeldung.de. Πρέπει να συμπληρωθεί πριν από την είσοδο στη χώρα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εάν δεν μπορείτε να συμπληρώσετε τη δήλωση εισόδου ψηφιακά, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα υποκατάστατο έντυπο σε χαρτί.

 • Εισάγετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται η φόρμα καταχώρησης. Η επιλογή “Γερμανικά” είναι προεπιλεγμένη.
 • Τώρα επιλέξτε τις χώρες στις οποίες έχετε παραμείνει τις τελευταίες δέκα ημέρες. Εδώ θα σας εμφανιστεί αν τα μέρη που έχετε μείνει είναι επικίνδυνες περιοχές.
 • Κάντε κλικ στο “Επόμενο” για να μάθετε ποιοι κανόνες εισόδου ισχύουν για εσάς. Εάν διαμείνατε σε περιοχή κινδύνου, πρέπει να είστε σε θέση να προσκομίσετε είτε αρνητικό τεστ είτε απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Επιπλέον, η καραντίνα είναι υποχρεωτική για τους ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αναρρώσει.

Εάν δεν έχετε διαμείνει σε περιοχή κινδύνου, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε περαιτέρω την αίτηση εισόδου.

 • Στο επόμενο βήμα, πρέπει να αναφέρετε ποιο από τα πιστοποιητικά έχετε και αν πάσχετε από τα τυπικά συμπτώματα της νόσου Covid.
 • Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε σχετικά με τον τρόπο ταξιδιού σας: εδώ επιλέγετε αν θα εισέλθετε στη χώρα με λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο ή άλλο μέσο μεταφοράς. Ανάλογα με το τι θα επιλέξετε εδώ, θα πρέπει να δώσετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τόπο αναχώρησης, την ημερομηνία εισόδου, το όνομα της εταιρείας λεωφορείων ή της αεροπορικής εταιρείας ή τον αριθμό της πτήσης.
 • Τώρα θα ζητηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα – για παράδειγμα, όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό που θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των δεδομένων.
 • Εάν βάλατε τα στοιχεία σας σωστά, θα λάβετε μια επιβεβαίωση, την οποία θα πρέπει να έχετε μαζί σας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία
Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία

Εξαιρέσεις: Ποιος δεν χρειάζεται να συμπληρώσει το έγγραφο εισόδου στη Γερμανία;

Η ψηφιακή δήλωση εισόδου πρέπει να συμπληρώνεται μόνο από ταξιδιώτες που έχουν πρόσφατα μεταβεί σε περιοχές με παραλλαγές του ιού και σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η υποχρέωση ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες κάθε ηλικίας – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών κάτω των έξι ετών. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ακόλουθα πρόσωπα:

 • Άτομα που έχουν ταξιδέψει μόνο μέσω μιας περιοχής παραλλαγής του ιού ή μιας περιοχής υψηλού κινδύνου και δεν έχουν κάνει ενδιάμεση στάση εκεί.
 • Άτομα που διέρχονται από τη Γερμανία και φεύγουν από τη Γερμανία με τη συντομότερη δυνατή διαδρομή.
 •  Άτομα που ταξίδεψαν για λιγότερο από 24 ώρες σε περιοχή παραλλαγής του ιού ή σε περιοχή υψηλού κινδύνου στο πλαίσιο της διασυνοριακής κυκλοφορίας ή που εισέρχονται στη Γερμανία μόνο για έως και 24 ώρες.
 • Άτομα που παρέμειναν για 72 ώρες το πολύ σε περιοχή υψηλού κινδύνου (όχι περιοχή παραλλαγής του ιού) με σκοπό την επίσκεψη συγγενών.

Με πληροφορίες: Merkur.de

Πώς να συμπληρώσετε τη φόρμα εισόδου για ταξίδι στη Γερμανία

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.