Η Γερμανία σχεδιάζει χαλαρώσεις στους ταξιδιωτικούς κανόνες εισόδου

Οι κανόνες για τους ταξιδιώτες πρόκειται να χαλαρώσουν – ιδίως για τις οικογένειες με παιδιά. Αυτό προβλέπεται από τις αλλαγές στους κανονισμούς εισόδου του υπουργού Υγείας Karl Lauterbach, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Οι χώρες πρόκειται να χαρακτηριστούν ως περιοχές υψηλού κινδύνου με αυστηρότερους όρους για την επιστροφή στη Γερμανία μόνο εάν εκεί επικρατούν παραλλαγές του ιού με “ισχυρότερες ιδιότητες πρόκλησης ασθενειών” από την παραλλαγή Omicron που κυριαρχεί στη χώρα αυτή. Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 4 Μαρτίου.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να υποβάλονται σε τεστ αμέσως μετά την επιστροφή τους από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Μέχρι τώρα, ο γενικός κανόνας ήταν ότι όποιος έρχεται από τέτοιες περιοχές και δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχει αναρρώσει, πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για δέκα ημέρες και μπορεί να βγει από την καραντίνα με αρνητικό τεστ το νωρίτερο πέντε ημέρες μετά την είσοδο στη χώρα.

Για τα παιδιά κάτω των 6 ετών, η απομόνωση λήγει αυτόματα πέντε ημέρες μετά την είσοδο – αλλά χωρίς τη δυνατότητα να εξεταστούν νωρίτερα, εάν δεν έχουν αποδεικτικό ότι έχουν αναρρώσει ή εμβολιαστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.