Γερμανία: Κρατίδιο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες πισίνες

Οι 680.000 κάτοικοι του Βερολίνου που χαρακτηρίζονται ως άτομα με χαμηλό εισόδημα θα μπορούν σύντομα να επισκέπτονται δωρεάν τις δημόσιες πισίνες της πόλης.

Οι δημόσιες πισίνες του Βερολίνου δωρεάν για τους πολίτες με χαμηλό εισόδημα

Οι κάτοικοι του Βερολίνου που έχουν χαμηλό εισόδημα και πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα Berechtigungsnachweis, παλαιότερα γνωστό ως Berlin Pass, θα μπορούν σύντομα να επισκέπτονται δωρεάν τις δημόσιες πισίνες της γερμανικής πόλης.

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Γερμανία: 7 εξωπραγματικές τροπικές πισίνες για τον χειμώνα

Θα συμμετέχουν 30 δημόσιες πισίνες που διαχειρίζεται η Berliner Bäder Betriebe (Ένωση Λουτρών Βερολίνου) και η δωρεάν επίσκεψη θα είναι δυνατή από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 10:00 και 15:00 και όλη την ημέρα τα Σάββατα.

Περίπου 680.000 άτομα στην πρωτεύουσα δικαιούνται Berechtigungsnachweis.

Με την κάρτα αυτή, οι κάτοικοι του Βερολίνου που λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση, όπως επίδομα ανεργίας (Arbeitslosengeld) ή επίδομα στέγασης (Wohngeld), έχουν μειωμένη ή δωρεάν είσοδο σε αξιοθέατα, κινηματογράφους, θέατρα, δημόσια πάρκα και τώρα σε κολυμβητήρια.

Οι κάτοχοι της κάρτας μπορούν επίσης να παρακολουθούν μαθήματα εκπαίδευσης ενηλίκων και να ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς με έκπτωση.

“Οι δραστηριότητες αναψυχής είναι σημαντικές σε περιόδους πίεσης”

Μιλώντας στο dpa, η γερουσιαστής του SPD Iris Spranger δήλωσε: “Οι δραστηριότητες αναψυχής και ο αθλητισμός είναι βασικά στοιχεία της συμμετοχικότητας”.

Το Αριστερό Κόμμα του Βερολίνου επεσήμανε επίσης τη σημασία της νέας, απλής πολιτικής.

“Σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά να ξεχαστούν και απλά να διασκεδάσουν”, πρόσθεσε η γερουσιαστής Katja Kipping.

“Λόγω των αυξήσεων των τιμών τα πληττόμενα νοικοκυριά συχνά στερούνται χρημάτων”.

Η νέα πολιτική καταφθάνει λίγες ημέρες αφότου η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, ανακοίνωσε ότι οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία έχουν βυθιστεί κατά 4,1%, με τους χαμηλόμισθους να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.