Γερμανία: Μήνυση σε γείτονες για κόκορα που λαλεί 200 ​​φορές τη μέρα

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Γερμανία μήνυσε τους γείτονες του γιατί ο κόκοράς τους λαλεί περίπου 200 φορές την ημέρα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ξεκουραστούν.

Ο Φρίντριχ-Βίλχελμ, 76 ετών, και η σύζυγός του Ζούτα, ένα ζευγάρι από το Μπαντ Σαλτσούφλεν, στη Δυτική Γερμανία, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν μια ήσυχη μέρα στο σπίτι τους εδώ και πολύ καιρό, και όλα αυτά εξαιτίας της Μάγδας, του κόκορα των γειτόνων τους.

Ο κόκορας φέρεται να αρχίζει να λαλεί κάθε μέρα γύρω στις 8 το πρωί και δεν σταματάει μέχρι τη δύση του ηλίου, όταν οι ιδιοκτήτες του το κλειδώνουν με τις άλλες κότες.

«Ο γείτονας δεν εγκαταλείπει τον κόκορα του και πρέπει είτε να ζήσουμε με αυτόν, είτε να κερδίσουμε στο δικαστήριο», είπε ο Φρίντριχ-Βίλχελμ στους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να βγούμε στον κήπο μας και δεν μπορούμε να ανοίξουμε κανένα παράθυρο.»

«Είναι βασανιστικό», πρόσθεσε η σύζυγός του, Ζούτα, αναφέρει η Bild.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Τόρσεν Γκιεσέκε, υποστήριξε ότι η Μάγδα λαλεί αδιάκοπα. Το λάλημα της μάλιστα έχει μετρηθεί περίπου στα 80 ντεσιμπέλ.

Ο Φρίντριχ και η Ζούτα άρχισαν να καταγράφουν το καθημερινό λάλημα της Μάγδας ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο. Υποστήριξαν μάλιστα ότι προσέφυγαν στα δικαστήρια γιατί απέτυχαν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση με τον ιδιοκτήτη της Μάγδας.

Ο Μικαέλ Ντ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Μάγδας, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο κόκορας παίζει σημαντικό ρόλο στο σμήνος με τις κότες του, καθώς διατηρεί την τάξη μεταξύ των άλλων πτηνών.

«Οι κότες χρειάζονται τον κόκορα, αλλιώς θα μαδούσαν η μία την άλλη», είπε.

Πηγή: HUFFPOST | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.