Γερμανία: Η NRW καίει μάσκες αξίας 4,4 εκατομμυρίων ευρώ

Η ημερομηνία λήξης πολλών μασκών που αγοράστηκαν στην αρχή της πανδημίας λήγει. Το κρατίδιο NRW έχει πλέον κάψει εκατομμύρια από αυτές.

6,7 εκατομμύρια μάσκες αξίας περίπου 4,4 εκατομμυρίων ευρώ έχουν καεί στο κρατίδιο NRW. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Όπως αναφέρει η Deutsche Presse-Agentur, οι μάσκες φέρονται να είναι οι λεγόμενες “χειροποίητες μάσκες” που κυκλοφορούσαν ιδιαίτερα στην αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μάσκες παρήχθησαν από μια εταιρεία στο Μπίλεφελντ την άνοιξη του 2020 και έπρεπε να “συναρμολογηθούν” από τον τελικό χρήστη.

Καταγγελίες προέκυψαν όταν αυτός ο τύπος μάσκας προμηθεύτηκε και σε παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι μάσκες είχαν κοστίσει 66 λεπτά η κάθε μία όταν αγοράστηκαν και η ημερομηνία λήξης των μασκών είχε εν τω μεταξύ παρέλθει.

Ως εκ τούτου, 6,7 εκατομμύρια από αυτές “ανακυκλώθηκαν θερμικά”. Με άλλα λόγια, αποτεφρώθηκαν.

Αμέτρητες άλλες μάσκες παρέμεναν ακόμη στην αποθήκη. Και αυτές, επίσης, θα έπρεπε να απορριφθούν στο μέλλον.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.