Γερμανία: Οδηγήστε λιγότερο και πιο αργά!

Οι συνέπειες της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία γίνονται κάθε μέρα και πιο αισθητές στην Ευρώπη. Και καθώς ο πόλεμος φαίνεται να μην τελειώνει σύντομα, έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι ελλείψεις σε βασικά είδη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η έκκληση της Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσυ Φίσερ, η οποία κάλεσε τους πολίτες της χώρας να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για δέκα ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παράκληση του μεγαλύτερου Club αυτοκινήτων της χώρας, το οποίο καλεί τα μέλη του να οδηγούν λιγότερο και με χαμηλότερες ταχύτητες, έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων.

Η έκκληση αυτή έγινε από την γνωστή ADAC η οποία έστειλε ανοιχτή επιστολή σε όλα τα μέλη της καλώντας τους να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο της Ρωσίας.

Η επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα την ίδια ημέρα που η Gazprom έκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Βουλγαρία.

Η Ευρώπη αποκαλεί την στάση της Ρωσίας “ωμό εκβιασμό” και έχει αποφασίσει να μην υποκύψει στις απαιτήσεις για πληρωμή σε ρούβλια.

Η ADAC πάντως ενθαρρύνει τα μέλη της στην Γερμανία να ενεργήσουν πριν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση, και ει δυνατόν να αποφεύγουν εντελώς την οδήγηση και να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ή ποδήλατα, ακόμα και με τα πόδια.

«Καλούμε τα μέλη της λέσχης να χρησιμοποιούν λιγότερο τα οχήματά τους και να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές αργού πετρελαίου. Η εξάρτηση της χώρας μας από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας έχει γίνει πολύ ξεκάθαρη. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να μειώσετε γρήγορα τη κατανάλωση. Κάθε άτομο μπορεί να συμβάλει σε αυτό».

«Σας ζητάμε να ελέγξετε αν υπάρχουν διαδρομές με αυτοκίνητο που μπορείτε να μην κάνετε. Αν έχετε πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Ορισμένες διαδρομές μπορούν επίσης να γίνουν με ποδήλατο ή με τα πόδια» αναφέρει ο ADAC.

Πάντως ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο επισιτιστικό πρόβλημα στις αδύναμες χώρες ιδίως στην Αφρική, καθώς λείπουν από την αγορά τεράστιες ποσότητες σιτηρών που παράγονταν στην χώρα αλλά και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: newsauto

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.