Γερμανία: Οι ασύρματοι μετρητές νερού είναι συνταγματικοί

Οι δήμοι στη Βαυαρία μπορούν να συνεχίσουν να προσδιορίζουν την κατανάλωση νερού των πολιτών τους με τη βοήθεια ηλεκτρονικών ραδιομετρητών νερού – η χρήση τους είναι συμβατή με το βαυαρικό σύνταγμα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βαυαρίας απέρριψε αντίστοιχη καταγγελία και ανησυχίες σχετικά με την υγεία ή την προστασία των δεδομένων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το δικαστήριο.

griechischer kanzlei münchen

Οι ραδιομετρητές νερού δεν μετρούν τη ροή μηχανικά, αλλά για παράδειγμα μέσω υπερήχων. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η καταγγελία υποβλήθηκε από μια ένωση με έδρα την Έσση, η οποία ανησυχεί για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας στην υγεία και τη φύση.

Οι κανονισμοί για τους υδρομετρητές δημιούργησαν επίσης τις προϋποθέσεις για μια “ασύρματη επίθεση υποκλοπής”, φοβήθηκε η ένωση.

Στην απόφασή του, που εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι η χρήση των μετρητών δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του απαραβίαστου της κατοικίας, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και της σωματικής ακεραιότητας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν μπόρεσαν να προσδιοριστούν σχετικές επιπτώσεις στην υγεία ή την ψυχολογική ευημερία.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και αποθηκεύτηκαν περιορίστηκαν στην εκπλήρωση του υποχρεωτικού καθήκοντος της υδροδότησης. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ηλεκτρονικοί μετρητές δεν απλοποιούν μόνο την τιμολόγηση των χρεώσεων.

Η υγιεινή του πόσιμου νερού προστατεύεται επίσης, για παράδειγμα, επειδή οι παλινδρομήσεις νερού μπορούν να ανιχνευθούν ταχύτερα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.