Γερμανία: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί με υψηλότερη εγκληματικότητα

Περισσότερα από 23.000 εγκλήματα διαπράχθηκαν σε γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε τρένα το 2022 – και ορισμένα από τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν εκτός των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Είτε επρόκειτο για ένοπλες επιθέσεις, είτε για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, είτε για σεξουαλικές επιθέσεις, είτε για εγκλήματα ιδιοκτησίας – όλα διαπράχθηκαν σε γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς – ή σε τρένα – πέρυσι.

Απαντώντας σε ερώτηση της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής ομάδας Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκάλυψε ποιοι γερμανικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι οι πιο επιβαρημένοι από άποψη εγκληματικότητας.

Ο κεντρικός σταθμός του Αμβούργου ήταν ο σταθμός με τις σοβαρότερες επιπτώσεις όσον αφορά τα βίαια εγκλήματα, ακολουθούμενος από το Ανόβερο και στη συνέχεια από τη Νυρεμβέργη.

Οι σταθμοί του Ντόρτμουντ και του Ντίσελντορφ, εν τω μεταξύ, παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά εγκλημάτων σχετικά με όπλα και ναρκωτικά.

Ο κεντρικός σταθμός της Κολωνίας είχε το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικών εγκλημάτων.

Το υψηλό επίπεδο βίαιων εγκλημάτων του κεντρικού σταθμού της Νυρεμβέργης είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο -καθώς δεν κατατάσσεται καν στην πρώτη δεκάδα της χώρας όσον αφορά την επιβατική κίνηση, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας σε σχέση με το μέγεθός του.

Όσον αφορά τους άλλους δύο πιο βίαιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ο κεντρικός σταθμός του Αμβούργου είναι ο πιο πολυσύχναστος της χώρας – με πάνω από μισό εκατομμύριο επιβάτες την ημέρα.

Το Ανόβερο καταλαμβάνει την έβδομη θέση σε επιβάτες – γεγονός που τον καθιστά επίσης έναν μάλλον επικίνδυνο σταθμό σε σχέση με τον αριθμό της κίνησής του.

Μετά το Αμβούργο, οι κεντρικοί σταθμοί της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στη χώρα.

Κανένας από αυτούς τους τρεις, ωστόσο, δεν παρουσιάζει παρόμοια υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας σε καμία κατηγορία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 500 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την αντιμετώπιση εγκλημάτων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς το 2022.

Συνολικά 68 τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά που δεν ήταν σε θέση να εργαστούν.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καμερών παρακολούθησης στους γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς σε 11.000 μέχρι το τέλος του 2024,  από 9.000 που είναι σήμερα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.