Γερμανία: Κίνδυνος για εκτεταμένες απεργίες στη Deutsche Bahn

Οι εργαζόμενοι της Deutsche Bahn εγκατέλειψαν χωρίς επιτυχία τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσαν να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις για τον γίγαντα των γερμανικών μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι της Deutsche Bahn ξεκινούν διαπραγματεύσεις για τους μισθούς

Εκπροσωπούμενο από το συνδικάτο EVG, το προσωπικό της Deutsche Bahn ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον εργοδότη του.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση του μισθού τους κατά 650 ευρώ μηνιαίως, η οποία θα ισοδυναμούσε με μια μέση αύξηση μισθού της τάξης του 12%.

Για το κατώτερο προσωπικό, το συνδικάτο ζητά μηνιαία αύξηση μισθού 325 ευρώ.

Στην Έσση την Τρίτη, ο διευθυντής της Deutsche Bahn Martin Seiler έφτασε στις διαπραγματεύσεις με την EVG χωρίς να έχει γραπτή προσφορά να δώσει στους 180.000 εργαζόμενους που ζητούν υψηλότερους μισθούς.

“Προφανώς η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντίθετα προκαλεί σκόπιμα απεργιακές κινητοποιήσεις”, δήλωσε ο διαπραγματευτής της EVG Kristian Loroch σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Από τη σκοπιά του Seiler, τα αιτήματα της EVG πρέπει να συζητηθούν με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

“Η EVG απαίτησε να παρουσιάσουμε μια προσφορά χωρίς να συζητήσουμε το περιεχόμενό της – και από τη δική μας άποψη αυτό δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή”.

Η EVG θέλει να αποφύγει τις απεργίες της Deutsche Bahn

Έχει πλέον οριστεί μια ημερομηνία τον Απρίλιο για έναν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, αλλά ο Λόροχ έκανε γνωστό ότι η EVG είναι πρόθυμη να συναντηθεί και πάλι νωρίτερα για να αποφύγει να ακινητοποιηθούν τα τρένα με μια προειδοποιητική απεργία (Warnstreik).

Ο συνδικαλιστής εξήγησε ότι, αν και θέλει να αποφύγει να χρησιμοποιήσει τους επιβάτες ως “πιόνια” σε μισθολογικές διαμάχες, αν και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων αποβεί άκαρπος, θα πρέπει να γίνει απεργία – όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Deutsche Bahn, αλλά και για τους εργαζόμενους στις άλλες 50 εταιρείες που εκπροσωπεί το συνδικάτο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.