Γερμανία: Οι πελάτες της τράπεζας Postbank είναι εξοργισμένοι

Οι γερμανικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια των υπεραναλήψεων

Η Postbank άλλαξε την ηλεκτρονική τραπεζική της στην αρχή του έτους. Προφανώς υπήρξαν προβλήματα – πολλοί πελάτες αντέδρασαν θυμωμένα.

Στην Postbank, υπήρχαν περιορισμοί στην ηλεκτρονική τραπεζική στην αλλαγή του έτους. Τόσο η σύνδεση μέσω της εφαρμογής όσο και μέσω του ιστότοπου δεν ήταν δυνατή μεταξύ 30 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. και 2 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ.

Η τράπεζα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο, οι περιορισμοί οδήγησαν σε απογοήτευση τους πελάτες.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: “Θα ήθελα να ήμουν στη συνάντηση όπου οι ηλίθιοι της πληροφορικής στην Postbank αποφάσισαν ότι ήταν καλή ιδέα να κλείσουν εντελώς την ηλεκτρονική τραπεζική και τις αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ για αρκετές ημέρες την Πρωτοχρονιά”.

Ο δημοσιογράφος Paul Gäbler μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής του στις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό εμφανίζει μια προειδοποίηση: “Το Postbank Mobile Banking δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 02.01.2023 λόγω εργασιών συντήρησης. Προσπαθήστε ξανά τότε.”

Ο λόγος του χάους στην Postbank

Η Postbank μετέφερε δεδομένα από συνολικά τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε άλλη πλατφόρμα κατά την αλλαγή του έτους.

Επί του παρόντος, τα συστήματα πληροφορικής της Postbank και της Deutsche Bank συγχωνεύονται, η μετάβαση κατά την Πρωτοχρονιά ήταν το δεύτερο λεγόμενο κύμα μετάβασης. Σύμφωνα με την Postbank, άλλη μία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε μια νέα τραπεζική εφαρμογή: Το “Postbank App” αντικατέστησε το “Postbank Financial Assistant”.

Εκπρόσωπος της Postbank δήλωσε στο t-online: “Προκειμένου να διατηρηθεί ο αντίκτυπος στους πελάτες όσο το δυνατόν χαμηλότερος, τα κύματα μετάβασης πραγματοποιούνται μόνο κατά τις δημόσιες αργίες (π.χ. Πάσχα/Παραμονή Πρωτοχρονιάς) ή/και τα Σαββατοκύριακα”.

Προβλήματα και μετά το τέλος της μετάβασης

Η Postbank δήλωσε ότι οι περιορισμοί έληξαν τη Δευτέρα: “Όλες οι τραπεζικές εφαρμογές και τα κανάλια πελατών ήταν σε θέση να ανοίξουν όπως είχε προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της Δευτέρας”. Ακόμα και μετά από αυτό, ωστόσο, υπήρχαν προφανώς προβλήματα πρόσβασης στην ηλεκτρονική Μορφή.

Σύμφωνα με την Postbank, ο λόγος ήταν “πολύ μεγάλος αριθμός προσβάσεων”, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της το πρωί της Παρασκευής. Ο περιορισμός αυτός, ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με την αλλαγή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πρόβλημα υπήρχε μόνο το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πολλοί χρήστες θέλησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μετά την αλλαγή. Το πρόβλημα είχε λυθεί βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, ενδέχεται η προειδοποιητική ειδοποίηση να εξαφανίστηκε από τον ιστότοπο μόνο αργότερα για ορισμένους χρήστες. Εν τω μεταξύ, δεν εμφανίζεται πλέον στον ιστότοπο.

Προς το παρόν, πολλοί πελάτες εξακολουθούν να επικοινωνούν με την τράπεζα με ερωτήσεις σχετικά με τη μετάβαση. Ακόμη και μετά τις 2 Ιανουαρίου, ορισμένα πράγματα είναι ακόμη ασαφή.

Ο δημοσιογράφος Emran Feroz, για παράδειγμα, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη:

Ένας άλλος χρήστης παραπονέθηκε την Τρίτη ότι δεν μπορούσε πλέον να δει τον επαγγελματικό του λογαριασμό και ότι ούτε οι μεταφορές λειτουργούσαν πλέον.

Σύμφωνα με την Postbank την Τρίτη, υπήρχε μια προσωρινή λύση για το πρόβλημα αυτό: έπρεπε να τοποθετηθούν δύο σύμβολα μπροστά από το αναγνωριστικό χρήστη.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης