Γερμανία: Πληρότητα κατά 90% σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Παρόλο που η Ρωσία έχει σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι κατά 90% γεμάτες. Τρεις γειτονικές χώρες βοηθούν και εξασφαλίζουν τα υψηλά επίπεδα

Παρά τη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία στα τέλη Αυγούστου, οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες σε ποσοστό άνω του 90%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των ευρωπαϊκών διαχειριστών αποθεμάτων, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης έφτασαν σε επίπεδο πληρότητας 90,07% την περασμένη Κυριακή – 0,32 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από την προηγούμενη ημέρα. Τα δεδομένα στάθμης αναφέρονται πάντα με καθυστέρηση.

Ένα υπουργικό διάταγμα ορίζει ότι οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 95% γεμάτες την 1η Νοεμβρίου, σε έξι εβδομάδες από τώρα.

Η ποσότητα αερίου που αποθηκεύεται σε αυτό το επίπεδο αντιστοιχεί περίπου στην παγγερμανική κατανάλωση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022.

Το φυσικό αέριο προέρχεται από τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες στη Γερμανία

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αντισταθμίζουν τις διακυμάνσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου και αποτελούν έτσι ένα είδος ρυθμιστικού συστήματος για την αγορά φυσικού αερίου.

Συνήθως γεμίζουν καλά στην αρχή της περιόδου θέρμανσης το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, τα επίπεδα μειώνονται μέχρι την άνοιξη. Τις κρύες ημέρες του χειμώνα, έως και το 60 τοις εκατό της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία καλύπτεται από γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να λάβει διάφορα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου θα είναι όσο το δυνατόν πληρέστερες κατά την έναρξη της περιόδου θέρμανσης.

Αυτό θα βοηθήσει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει καλύτερα την ολική απώλεια των ρωσικών προμηθειών το χειμώνα.

Επί του παρόντος, η Γερμανία λαμβάνει φυσικό αέριο μέσω αγωγών από τη Νορβηγία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Στην αλλαγή του έτους, οι δύο πρώτοι τερματικοί σταθμοί εκφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στις γερμανικές ακτές της Βόρειας Θάλασσας.

Αποθήκευση φυσικού αερίου στην ΕΕ σε ποσοστό λίγο κάτω του 86%

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ ήταν κατά μέσο όρο κατά 85,99% πλήρεις την Κυριακή.

Από την άνοιξη, ο κανονισμός της ΕΕ ορίζει ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πρέπει να είναι κατά 80% πλήρεις έως την 1η Νοεμβρίου.

Ο στόχος αυτός είχε ήδη επιτευχθεί στα τέλη Αυγούστου. 18 κράτη μέλη διαθέτουν υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Το επίπεδο πλήρωσης της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης της Γερμανίας στο Rehden της Κάτω Σαξονίας είναι σήμερα λίγο κάτω από το 75%.

Λόγω προγραμματισμένης συντήρησης της εν λόγω εγκατάστασης αποθήκευσης. Η συντήρηση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι το επόμενο Σάββατο.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.