Ο πληθωρισμός το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίτες στη Γερμανία

Και για τη γερμανική κοινωνία οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια και στέγαση είναι κορυφαίο πρόβλημα, με το 53% να εμφανίζεται να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά. Θετικό στοιχείο μόνο η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας και η πολύ χαμηλή ανεργία

Ο υψηλός πληθωρισμός είναι το πρόβλημα που ανησυχεί τους περισσότερους Γερμανούς, με πάνω από το 50% να δηλώνει πως δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Αυτό επισημαίνει δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Dynata που δημοσίευσε το Reuters.

Η έρευνα εμφάνισε το 61% των Γερμανών πολιτών να είναι πολύ ή και πάρα πολύ ανήσυχο για τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα, την ενέργεια και τη στέγαση.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 2% δήλωσε πως δεν ανησυχεί. Μάλιστα, το 53% δήλωσε πως η ακρίβεια στα βασικά αγαθά καθιστά δύσκολο να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, ο τιμάριθμος στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

Η έρευνα επίσης υπέδειξε ότι το 39% των πολιτών θεωρεί πως η οικονομική του κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ωστόσο, το θετικό στοιχείο έχει να κάνει με την αγορά εργασίας, καθώς η γερμανική κοινωνία δεν φαίνεται να ανησυχεί για τις δουλειές, παρά και την επιβράδυνση της οικονομίας.

Πραγματικά, η αγορά εργασίας εμφανίζει ισχυρές αντοχές με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει αμετάβλητο στο 5,5%.

Και αυτό αποτυπώνεται και στη διάθεση των πολιτών, καθώς τουλάχιστον το ένα τέταρτο του κοινού δηλώνει πως δεν ανησυχεί ότι μπορεί να χάσει τη δουλειά του, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.