Γερμανία: Σε ποια κρατίδια θα αυξηθούν οι τιμές των ΜΜΜ το 2023

Γερμανία: Σε ποια κρατίδια θα αυξηθούν οι τιμές των ΜΜΜ το 2023

Παρά την καθιέρωση του εισιτηρίου των 49 ευρώ το 2023, πολλές ενώσεις μεταφορών σε όλη τη Γερμανία αυξάνουν τις τιμές τους για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους ενέργειας και προσωπικού. Δείτε τι πρέπει να περιμένετε.

Πολυάριθμες ενώσεις μεταφορών σε όλη τη Γερμανία ανακοίνωσαν υψηλότερες τιμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς για το νέο έτος – κυρίως λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ, το οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν να εισαγάγουν το επόμενο έτος σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δεν είναι πιθανό να αλλάξει αυτές τις τιμές – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Διαθέσιμο σε όλη τη Γερμανία, το “Deutschlandticket” των 49 ευρώ θα διατίθεται μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας και θα ισχύει για όλες τις περιφερειακές μεταφορές της χώρας.

Πόσο ακριβότερες θα γίνουν οι μεταφορές στη Γερμανία από την 1η Ιανουαρίου;

Ανάλογα με την περιοχή, οι τιμές των εισιτηρίων στη Γερμανία θα αυξηθούν από 1,4% έως 8,8%, σύμφωνα με αξιολόγηση του DPA για το κόστος σε δώδεκα μεγάλες ενώσεις μεταφορών.

Οι τιμές προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο για την Verkehrsverbund Rhine-Neckar, η οποία είναι μια μικτή ένωση που καλύπτει τμήματα της Έσσης, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Από τον Ιανουάριο, τα εισιτήρια των λεωφορείων και των τρένων θα αυξηθούν στην περιοχή κατά μέσο όρο 8,83%.

Αντίθετα, η Verkehrsverbund Rhine-Main και η Verkehrsverbund Bremen/Lower Saxony (VBN) θα δουν πιο ήπιες αυξήσεις τιμών.

Οι ναύλοι προβλέπεται να γίνουν κατά μέσο όρο 1,4 τοις εκατό (VBN) και 1,5 τοις εκατό (RMV) ακριβότεροι από την 1η Ιανουαρίου..

Η Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) θα αυξήσει τις τιμές της λίγο αργότερα, την 1η Απριλίου, κατά μέσο όρο 5,6 τοις εκατό.

Στο Verkehrsverbund Rhein-Ruhr στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η μέση αύξηση είναι 3,9 τοις εκατό και στο γειτονικό Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS) είναι 5,44 τοις εκατό.

Οι αυξήσεις των τιμών πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Οι αυξήσεις των τιμών επηρεάζουν γενικά τα μεμονωμένα, ημερήσια και ομαδικά εισιτήρια. Ωστόσο, ορισμένες ενώσεις αυξάνουν επίσης τις τιμές των συνδρομών.

Πότε θα γίνουν πιο ακριβές οι μεταφορές στη Γερμανία;

Στις περισσότερες από τις ενώσεις που εξετάστηκαν, οι αυξήσεις των τιμών θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου. Σε ορισμένες άλλες, ωστόσο, έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ εδώ και μήνες.

Στην ένωση δημόσιων μεταφορών Warnow στην περιφέρεια του Ροστόκ, για παράδειγμα, οι τιμές αυξήθηκαν ήδη κατά μέσο όρο 6,6% την 1η Οκτωβρίου.

Στο Μόναχο και τη γύρω περιοχή, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς – συμπεριλαμβανομένων των εποχιακών εισιτηρίων – κοστίζουν κατά μέσο όρο 6,9% περισσότερο από την αλλαγή των δρομολογίων στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Κεντρικός Γερμανικός Σύνδεσμος Μεταφορών (MDV), ο οποίος εξυπηρετεί τμήματα της Σαξονίας, της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Θουριγγίας, δεν σχεδιάζει αύξηση του κομίστρου πριν από τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Γιατί οι γερμανικές ενώσεις αυξάνουν τις τιμές;

Ο Σύνδεσμος Γερμανικών Μεταφορικών Εταιρειών (VDV) επικαλέστηκε την απότομη αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, του ντίζελ και του προσωπικού ως αιτία για τα μέτρα.

Επιπλέον, πολλοί επιβάτες δεν αγοράζουν προς το παρόν συνδρομή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επειδή προτιμούν να περιμένουν την καθιέρωση του εισιτηρίου των 49 ευρώ.

Οι ενώσεις προσπαθούν έτσι να αντισταθμίσουν την έλλειψη εσόδων.

Θα μειώσουν και πάλι τις τιμές οι ενώσεις όταν εισαχθεί το εισιτήριο των 49 ευρώ;

Αυτό δεν είναι αναμενόμενο: πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι τα χρήματα να φτάσουν στις ενώσεις μεταφορών και τις εταιρείες, δήλωσε η VDV.

Η ημερομηνία έναρξης του εισιτηρίου των 49 ευρώ δεν έχει καν οριστεί ακόμη, αν και η γερμανική κυβέρνηση έχει προβλέψει τον Απρίλιο ή τον Μάιο ως πιθανές ημερομηνίες έναρξης.

Οι εταιρείες θα χρειαστούν επίσης περισσότερα χρήματα για τη ρευστότητά τους, προκειμένου να πληρώσουν τα καθημερινά λειτουργικά τους έξοδα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης