Γερμανία: Προσοχή μεγάλη ανάκληση παρτίδας αλευριών

Προσοχή για όλους όσους αρέσκονται να ψήνουν την περίοδο των Χριστουγέννων: ένας κατασκευαστής αλευριών σίτου ανακαλεί τώρα μια παρτίδα του προϊόντος του.

Η διάρροια, η ναυτία και ο έμετος και άλλα απειλητικά για την ζωή συμπτώματα.

Ένας παραγωγός αλευριών σίτου προβαίνει σε μια μεγάλη ανάκληση: επειδή εντοπίστηκαν βακτήρια E.Coli σε μια παρτίδα αλευριών της, η C. F. Rolle GmbH αποσύρει το προϊόν από την κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συσκευασία του 1 κιλού του “Dein Sachsenmehl Type 550”, η οποία πωλήθηκε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βαυαρία, τη Σαξονία και τη Θουριγγία.

Το επηρεαζόμενο αλεύρι της παρτίδας 24276 έχει ημερομηνία λήξης 07.08.2024. Ο κατασκευαστής διαβεβαιώνει ότι επί του παρόντος πωλούνται μόνο προϊόντα που δεν επηρεάζονται από τη διακοπή των πωλήσεων.

Όσοι έχουν αλεύρι από την παρτίδα στο σπίτι μπορούν να επιστρέψουν το ήδη αγορασμένο προϊόν στο σούπερ μάρκετ για επιστροφή της τιμής αγοράς, ενημερώνει η C. F. Rolle Mühle GmbH – “φυσικά χωρίς να προσκομίσουν την απόδειξη”.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), η μόλυνση από το βακτήριο E. coli μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, ναυτία και εμετό και σε σπάνιες περιπτώσεις σε πυρετό.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μωρά, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης