Γερμανία: Πολιτικός του CDU σε κώμα μετά από ξυλοδαρμό

Στην αρχή η αστυνομία υπέθεσε ότι επρόκειτο για ατύχημα, τώρα ερευνά απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το θύμα είναι τοπικό στέλεχος του CDU.

Το CDU στο προάστιο Seevetal του Αμβούργου φοβάται για τον αναπληρωτή πρόεδρό του: Ο Jörg Hartmann βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τότε που βρέθηκε πεσμένος στην άκρη του δρόμου με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι στο Hittfeld στις αρχές Φεβρουαρίου.

“Η κατάσταση είναι σοβαρή”, δήλωσε την Τρίτη στο t-online η τοπική πρόεδρος του CDU Sybille Kahnenbley.

Πρόεδρος του CDU: “Τον έφεραν ως “μεθυσμένο”

Το τι συνέβη τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου 2023 είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό ασαφές.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Hartmann είχε φάει με φίλους, ξεκίνησε με τα πόδια μετά τα μεσάνυχτα για το σπίτι του. Στη 1.55 π.μ., ένας οδηγός τον είδε πεσμένο δίπλα στο δρόμο.

Τότε ο 39χρονος σηκώθηκε και παραπατώντας διέσχισε το δρόμο, όπως λέγεται. Ο οδηγός ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο Hartmann μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στο κρανίο που δεν ήταν ορατό εξωτερικά.

Αρχικά, οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι είχε πέσει. “Εισήχθη ως “μεθυσμένος””, λέει η πρόεδρος του CDU Kahnenbley.

Εισαγγελέας: αρχικές υποψίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Όμως οι περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν στη συνέχεια ότι επρόκειτο για επίθεση.

Τα ιατρικά ευρήματα “έδωσαν αφορμή να καταχωρηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά αγνώστων προσώπων λόγω της αρχικής υποψίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας”, δήλωσε στο t-online ο εισαγγελέας Jan Christoph Hillmer.

Το κατά πόσον αυτή η αρχική υποψία για πιθανό ποινικό αδίκημα είναι βάσιμη θα πρέπει τώρα να καθοριστεί από περαιτέρω έρευνες.

Εν τω μεταξύ, ο τοπικός αρχηγός του CDU ελπίζει ότι ο Χάρτμαν θα ξυπνήσει από το κώμα το συντομότερο δυνατό και θα μπορέσει να κάνει μια δήλωση που θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Jörg δέχθηκε επίθεση λόγω της κομματικής του ιδιότητας”, δήλωσε η Kahnenbley.

Είπε ότι είναι σημαντικό να διαπιστωθεί αυτό.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.