Γερμανία: Η Porsche παρουσιάζει τα μελλοντικά «βενζινάδικα»

Newsroom

Updated on:

Γερμανία: Νέος νόμος θα επιφέρει σημαντική αλλαγή στα πρατήρια καυσίμων

Το πρώτο Porsche Charging Lounge θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του και θα είναι ένα υπερσύγχρονο και βιώσιμο περιβάλλον φόρτισης αυτοκινήτων και αναζωογόνησης των οδηγών.

Η Porsche σχεδιάζει να δημιουργήσει στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διαδρομές τους δικούς της σταθμούς ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες/χρήστες του νέου σταθμού.

Το πρώτο Porsche Charging Lounge άνοιξε εχθές και προσφέρει έξι σταθμούς ταχείας φόρτισης DC 300 kW και τέσσερα σημεία φόρτισης AC 22 kW, με τα επόμενα που θα ανοίξουν να προγραμματίζονται επί του παρόντος για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Θα βρίσκονται κοντά σε πολυσύχναστες διαδρομές που παρουσιάζουν αυξημένη ροή κυκλοφορίας, θα είναι ανοιχτά 24/7 και θα προσφέρουν πολύ υψηλή απόδοση φόρτισης.

Ταυτόχρονα, ο οδηγός θα περνά το μικρό διάστημα φόρτισης σε ένα άνετο περιβάλλον με προσεγμένη ατμόσφαιρα, με σκοπό να συνεχίσει την διαδρομή του απρόσκοπτος.

Στα νέα Porsche Charging Lounges, τα ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα της Porsche θα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους με την βοήθεια ισχυρών φορτιστών που κατασκευάζονται από την Alpitronic.

Οι ταχυφορτιστές που έχουν τοποθετηθεί παρέχουν προς το παρόν μέγιστη ισχύ 300 kW, αλλά σύντομα θα μπορούν να αναβαθμιστούν για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης.

Μάλιστα, μέχρι τις αρχές του 2024, θα είναι δυνατή ισχύς φόρτισης 400 kW.

Ο ξεχωριστός σχεδιασμός των Porsche Charging Lounges υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Μια λεπτή οροφή ενώνει τα σημεία φόρτισης με το κυρίως κτίριο, με το τελευταίο να διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που δημιουργούν μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Από την άλλη, τα έντονα χρώματα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο προσφέρουν μια ατμόσφαιρα που προάγει την αίσθηση της ευεξίας.

Το πρώτο Porsche Charging Lounge στον κόσμο θερμαίνεται και κλιματίζεται από μια αντλία θερμότητας που λειτουργεί χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται, παρέχεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα των ηλιακών κυψελών στην οροφή.

Η ψηφιακή διαχείριση του κτιρίου βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα μειώνοντας αυτόματα τον φωτισμό όταν δεν υπάρχουν επισκέπτες.

Τα Porsche Charging Lounge είναι ενσωματωμένα στην υπηρεσία φόρτισης Porsche και εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του κάθε μοντέλου, με την κεντρική τιμολόγηση να διεκπεραιώνεται από την Porsche.

Χάρη στην υπηρεσία φόρτισης της Porsche, η τιμή των 33 λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα θεωρείται χαμηλή.

Το μόνο που απαιτείται από τον οδηγό είναι μία «ταυτότητα» Porsche για πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης και το σαλόνι τους, που πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο. Όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

Πηγή: CAR&MOTOR

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης