Γερμανία: Προσανατολίζεται στην επέκταση της χρήσης άνθρακα

Στην επέκταση της χρήσης άνθρακα προσανατολίζεται η Γερμανία, επαναξετάζοντας την ενεργειακή της πολιτική μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Η Γερμανία θα κατασκευάσει 2 τερματικούς σταθμούς LNG

Αυτό δήλωσε ο υπουργός οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με τον οποίο τα εργοστάσια άνθρακα θα μπορούσαν να παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός, ο οποίος προέρχεται από την ηγεσία των Πράσινων, συμπλήρωσε ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά η επέκταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του καγκελάριου Σολτς για την κατασκευή δύο νέων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, η παράταση της χρήσης άνθρακα πέρα ​​από το 2030 μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους και –μακροπρόθεσμα- δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.