Γερμανία: Πρόσφυγες από την Ουκρανία λαμβάνουν επίδομα πολίτη

Μετά το Hartz IV, οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα λαμβάνουν επίσης το εισόδημα του νέου πολίτη στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι έχουν παρόμοια δικαιώματα με τους Γερμανούς πολίτες. Ωστόσο, δεν ευνοούνται από το σύστημα.

Μια προκατάληψη είναι ότι τα άτομα που λαμβάνουν επιδόματα αποζημιώνονται για το κόστος στέγασης, ενώ τα άτομα που βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο του επιδόματος δεν αποζημιώνονται.

Μετά το Hartz IV, οι πρόσφυγες από την Ουκρανία λαμβάνουν επίσης επίδομα πολίτη στη Γερμανία

Οι πολιτικοί αποφάσισαν ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα λαμβάνουν επιδόματα Hartz IV – και από το 2023, το νέο και υψηλότερο εισόδημα του πολίτη.

Ο Jochen Hövekenmeier από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) εξηγεί στο MDR ότι αυτό είναι σύμφωνο με την οδηγία της ΕΕ για τις μαζικές εισροές.

Με την εφαρμογή στη Γερμανία, οι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία θα λάβουν αμέσως άδεια παραμονής.

Θα γλιτώσουν τη διαδικασία ασύλου, καθώς θα είχαν ούτως ή άλλως αναγνωριστεί ως πρόσφυγες πολέμου. Κατά συνέπεια, λαμβάνουν τις ίδιες βασικές παροχές με τους αναγνωρισμένους αιτούντες άσυλο από άλλα κράτη και άλλα πρόσωπα που δικαιούνται παροχές στη Γερμανία.

Το γεγονός ότι οι παροχές αυτές για τους πρόσφυγες είναι υψηλές σε ευρωπαϊκή σύγκριση οφείλεται στο ότι οι κοινωνικές παροχές στη Γερμανία είναι γενικά υψηλές.

Σύμφωνα με τον Hövekenmeier, ο νομοθέτης θα μπορούσε να είχε καθορίσει τα επιδόματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες χαμηλότερα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί είναι, τελικά, πλήρως διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας.

Η πρόθεση ήταν να μην υπάρξει μια κοινωνία δύο ταχυτήτων και να γίνει ταχεία ενσωμάτωση στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Οι άνθρωποι από την Ουκρανία θα πρέπει να “ζουν μαζί μας και όχι ανάμεσά μας”.

Σύμφωνα με τον Hövekenmeier, κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και πόσο θα παραμείνουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία.

Με τη διάρκεια του πολέμου και την προοδευτική ενσωμάτωση, είναι πολύ πιθανό πολλοί να μεταναστεύσουν μόνιμα.

Αυτό αποδεικνύεται από την εμπειρία με τους εκτοπισμένους κατά τη διάρκεια των γιουγκοσλαβικών πολέμων. Ειδικά για τους νέους, η Γερμανία θα ήταν η νέα τους πατρίδα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.