Ποιες αργίες έρχονται στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2022;

Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται πότε θα έρθουν οι επόμενες διακοπές. Ανάλογα με το πού ζείτε στη Γερμανία, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα.

Ημέρα Γερμανικής Ενότητας – Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Πού; Παγγερμανικά

Η επόμενη παγγερμανική αργία που πρέπει να βάλετε στο ημερολόγιό σας είναι η 3η Οκτωβρίου, όταν η χώρα γιορτάζει την Ημέρα Γερμανικής Ενότητας.

Η Tag der deutschen Einheit – Ημέρα Γερμανικής Ενότητας – γιορτάζει την ημερομηνία που η ΛΔΓ έπαψε επίσημα να υπάρχει ως κυρίαρχο κράτος και επανεντάχθηκε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας το 1990.

Έκτοτε, η Γερμανία επανενώθηκε ως Bundesrepublik και η ημερομηνία γιορτάζεται κάθε χρόνο με αργία σε κάθε ομόσπονδο κρατίδιο.

Φέτος πέφτει Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα έχουν ένα μακρύ Σαββατοκύριακο.

Ημέρα των Αγίων Πάντων – Τρίτη, 1η Νοεμβρίου

Πού; Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σάαρλαντ

Η ιστορία των Αγίων Πάντων ξεκινά από τη γέννηση του Χριστιανισμού, καθώς αρχικά ήταν ημέρα μνήμης για τους μάρτυρες που σκοτώθηκαν λόγω της χριστιανικής τους πίστης, όταν καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα.

Σήμερα, στη Γερμανία, η γιορτή γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου, με λειτουργίες και μνημόσυνα στα νεκροταφεία για να θυμηθούμε τους νεκρούς.

Την Ημέρα των Αγίων Πάντων, συνηθίζεται να στολίζονται οι τάφοι των νεκρών με λουλούδια, κεριά, ακόμη και με φαγητό και ποτό.

Ενώ η ημέρα αναγνωρίζεται ως θρησκευτική εορτή σε ολόκληρη τη Γερμανία, μόνο τα πιο παραδοσιακά καθολικά κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Σάαρλαντ προσφέρουν δημόσια αργία.

Ποιες αργίες έρχονται στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2022;
Ημέρα των Αγίων Πάντων στη Γερμανία | By Adam Smigielski

Ημέρα προσευχής και μετάνοιας – Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

  • Πού; Σαξονία και Βαυαρία (για μαθητές)
  • Τι είναι; Τετάρτη, ημέρα της προσευχής και της προσευχής, ημέρα της προσευχής και της προσευχής

Κάθε χρόνο, η Τετάρτη πριν από την Totensonntag (Κυριακή των νεκρών – φέτος 20 Νοεμβρίου) – είναι γνωστή ως Ημέρα Προσευχής και Μετάνοιας.

Ιστορικά, η Buß und Bettag ήταν μια πρόσκληση προς το έθνος να προσευχηθεί από κοινού και να εξομολογηθεί τις αμαρτίες του, με την ελπίδα ότι έτσι θα αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές.

Σήμερα, η γιορτή χρησιμοποιείται για τον προβληματισμό πάνω σε ατομικά και κοινωνικά ζητήματα και πολλές προτεσταντικές κοινότητες διοργανώνουν την ημέρα αυτή λειτουργίες για τον σκοπό αυτό.

Μέχρι το 1995, η θρησκευτική αργία ήταν εθνική αργία, αλλά τώρα είναι μόνο μια ελεύθερη ημέρα για όλους στη Σαξονία και για τους μαθητές στη Βαυαρία.

Ημέρα των Χριστουγέννων – Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου

  • Πού; Παγγερμανικά
  • Τι είναι; Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Χριστουγέννων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Αγίου Πνεύματος

Μια από τις σημαντικότερες ημέρες του χριστιανικού ημερολογίου, η γιορτή που τιμά τη γέννηση του Ιησού είναι πάντα εθνική αργία στη Γερμανία.

Αλλά, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με το Ηνωμένο Βασίλειο, αν πέσει σε Σαββατοκύριακο, δεν αντισταθμίζεται με μια ελεύθερη εργάσιμη ημέρα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει φέτος, καθώς η 25η Σεπτεμβρίου θα πέσει Κυριακή.

Ποιες αργίες έρχονται στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2022;
Αργίες στη Γερμανία – Ημέρα των Χριστουγέννων | By pilipphoto

Boxing Day (2η μέρα Χριστουγέννων) – Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου

  • Πού; Παγγερμανικά
  • Τι είναι; Η Boxing Day – ή όπως είναι γνωστή στη Γερμανία, der zweite Weihnachtstag (η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων)

Στη Γερμανία, η 26η είναι παραδοσιακά μια ημέρα που αφιερώνεται σε επισκέψεις σε παππούδες και γιαγιάδες ή νονούς.

Ευτυχώς, φέτος, η 26η πέφτει Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι στη Γερμανία θα απολαύσουν ένα ρεπό για την τελευταία δημόσια αργία του έτους.

Τι θα γίνει το 2023 στη Γερμανία;

Το 2023 δεν ξεκινάει καλά όσον αφορά τις δημόσιες αργίες, καθώς η 1η Ιανουαρίου – η Πρωτοχρονιά – όπως και η ημέρα των Χριστουγέννων, πέφτει Κυριακή, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι Γερμανοί θα χάσουν μια ελεύθερη ημέρα από την εργασία τους.

Brückentage 23: Κερδίστε περισσότερη άδεια στη Γερμανία

Όμως, για το υπόλοιπο του έτους, όλες οι υπόλοιπες σημαντικές αργίες θα πέφτουν σε καθημερινές, οπότε όσοι εργάζονται θα τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Θα φροντίσουμε να τις συγκεντρώσουμε όλες σύντομα, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το ρεπό σας για το επόμενο έτος.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης