Ποιος θα θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος στη Γερμανία από τον Οκτώβριο

Από τον Οκτώβριο θα υπάρξουν αλλαγές στο ποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος στη Γερμανία. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Οι άνθρωποι στη Γερμανία πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο τρέχον καθεστώς εμβολιασμού τους, λόγω μιας σημαντικής αλλαγής που έρχεται.

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, όσοι δεν έχουν λάβει τον αναμνηστικό εμβολιασμό Covid θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε πρόσφατα: “Τα άτομα που έχουν κάνει διπλό εμβολιασμό δεν θα θεωρούνται πλέον πλήρως εμβολιασμένα από την 1η Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με τις αλλαγές στην προστασία από τις λοιμώξεις.

“Κατά συνέπεια, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid της ΕΕ θα εμφανίζεται ως άκυρο για εγχώρια χρήση όταν ελέγχεται με την εφαρμογή CovPassCheck”.

Ωστόσο, υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικοί κανόνες για την είσοδο στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε: “Στο γενικό πλαίσιο εισόδου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid θα συνεχίσει να ισχύει μετά την 1η Οκτωβρίου 2022 για διπλό εμβολιασμό, εάν δεν έχουν περάσει περισσότερες από 270 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολιασμού, ή επ’ αόριστον για άτομα κάτω των 18 ετών”.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κανόνες εισόδου για να εισέλθει κάποιος στη Γερμανία. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν αυτό πρόκειται να αλλάξει από τον Οκτώβριο. Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώστε ότι στη Γερμανία, η κατάσταση ανάρρωσης θεωρείται ότι προσφέρει παρόμοιο επίπεδο ανοσίας με τον εμβολιασμό.

Έτσι, τα άτομα που έχουν αναρρώσει από μόλυνση Covid θα χρειάζονται μόνο δύο εμβόλια για να θεωρηθούν “πλήρως ανοσοποιημένα” από τον Οκτώβριο.

Ποιος θα θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος στη Γερμανία από τον Οκτώβριο
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Γερμανία | By natatravel

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί συνδυασμοί εμβολιασμού στη Γερμανία;

Ακολουθεί μια ματιά στο τι ισχύει αυτή τη στιγμή και ποιοι θα είναι οι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου στη Γερμανία.

Από τις 19 Μαρτίου 2022, ο νόμος περί προστασίας από λοιμώξεις έχει καθορίσει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος κατά του Covid-19 στη Γερμανία.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, τα παρακάτω σενάρια λογίζονται ως πλήρης εμβολιαστική προστασία:

  • Τρεις εμβολιασμοί (βασικός εμβολιασμός συν αναμνηστικό εμβόλιο)
  • Δύο απλοί εμβολιασμοί (πρέπει να έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά την τελευταία δόση)
  • Ένας εμβολιασμός ΣΥΝ θετικό τεστ αντισωμάτων πριν από τον πρώτο εμβολιασμό Ή μόλυνση με SARS-CoV-2 αποδεδειγμένη με τεστ PCR πριν από τον πρώτο εμβολιασμό Ή μόλυνση με SARS-CoV-2 που ανιχνεύθηκε με τεστ PCR μετά τον πρώτο εμβολιασμό – πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από την εξέταση.

Μετά την 1η Οκτωβρίου 2022 είστε πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία στα παρακάτω σενάρια:

  • Μετά από τρεις εμβολιασμούς (ο τελευταίος εμβολιασμός πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τον δεύτερο μονό εμβολιασμό),
  • Δύο απλούς εμβολιασμούς ΣΥΝ θετικό τεστ αντισωμάτων πριν από τον πρώτο εμβολιασμό Ή μόλυνση με SARS-CoV-2 αποδεδειγμένη με τεστ PCR πριν από τον δεύτερο εμβολιασμό Ή μόλυνση με SARS-CoV-2 αποδεδειγμένη με PCR μετά τον δεύτερο εμβολιασμό (πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες από την εξέταση).

Οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν χορηγηθεί με εμβόλια εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εμβόλια εγκεκριμένα στο εξωτερικό που έχουν τον ίδιο τύπο με ένα από τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια.

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (STIKO) συνιστά ότι όλοι όσοι είναι άνω των 12 ετών και έχουν κάνει δύο εμβόλια πρέπει να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών με προϋπάρχουσες ασθένειες θα πρέπει επίσης να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό μετά τον βασικό εμβολιασμό, σύμφωνα με τη STIKO.

Στη Γερμανία συνιστάται σε ορισμένα άτομα να λάβουν ένα τέταρτο εμβόλιο – ή ένα δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο. Ωστόσο, επί του παρόντος, αυτό αποτελεί σύσταση μόνο για ομάδες κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Ωστόσο, είναι δυνατόν να το κάνουν και άλλοι, αν μιλήσουν με τον γιατρό τους.

Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, το 76,3% του γερμανικού πληθυσμού είχε κάνει δύο εμβόλια και το 62,2% είχε κάνει έναν ή δύο αναμνηστικούς εμβολιασμούς.

Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 και τους κανονισμούς γύρω από αυτά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του γερμανικού υπουργείου Υγείας (στα γερμανικά).

Μιλήστε με τον παθολόγο σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα εμβόλια Covid στη Γερμανία.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε το καθεστώς εμβολιασμού στη Γερμανία;

Είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε πότε έγινε το τελευταίο σας εμβόλιο.

Προς το παρόν, η Γερμανία δεν σχεδιάζει να εισαγάγει τους λεγόμενους κανόνες 3G ή 2G που είδαμε τον περασμένο χειμώνα, οι οποίοι σήμαιναν ότι έπρεπε να επιδείξετε αν έχετε νοσήσει η όχι με Covid ή την κατάσταση εμβολιασμού για να εισέλθετε σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Ωστόσο, τα κρατίδια μπορούν να θεσπίσουν αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, και σε ορισμένες περιπτώσεις η επίδειξη απόδειξης πρόσφατου εμβολιασμού σημαίνει ότι ένα άτομο δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης