Γερμανία: Δείτε αν σας επηρεάζει η νέα αλλαγή καρτών Girocard

Η Mastercard τερματίζει τη συνεργασία της με τη “Maestro” και εισάγει νέες χρεωστικές κάρτες. Εάν η τραπεζική σας κάρτα αναγράφει “Maestro”, επηρεάζεστε και εσείς.

Η εταιρεία Mastercard αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία “Maestro” στο εξωτερικό από τον Ιούλιο του 2023.

Η εταιρεία εξηγεί τι σημαίνει αυτό συγκεκριμένα: “Αυτό επηρεάζει όλες τις κάρτες που μέχρι σήμερα έχουν είτε μόνο τη λειτουργία Maestro είτε και το λεγόμενο co-badge (δύο συστήματα σε μία κάρτα) με την Girocard, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στη Γερμανία“.

Επιπλέον, το γραφείο Τύπου εξηγεί: “Ως αναβάθμιση, διαθέτουμε ένα νέο χρεωστικό προϊόν με την Debit Mastercard, η οποία επίσης χρεώνει απευθείας από τον λογαριασμό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί διαδικτυακά και σε σημαντικά περισσότερα (πάνω από 90 εκατομμύρια) σημεία αποδοχής παγκοσμίως”.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα μπορούν να πληρώνονται ευκολότερα και οι online αγορές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές τράπεζες αντικαθιστούν τις τρέχουσες κάρτες giro με χρεωστικές κάρτες.

Άλλες τράπεζες, από την άλλη πλευρά, βασίζονται σε μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της Girocard, στην οποία η προηγούμενη λειτουργία Maestro αντικαθίσταται από ένα άλλο σύστημα.

Η REWE εξηγεί τι σημαίνει η μετάβαση για τις πληρωμές χωρίς μετρητά στην καθημερινή ζωή: “Βασικά, τίποτα δεν αλλάζει – ούτε για την REWE ούτε για τους πελάτες”.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια μπορούν να πληρώνουν τις αγορές τους στην REWE με κοινές πιστωτικές κάρτες όπως Mastercard, VISA και American Express, εκτός από τις υπηρεσίες girocard, maestro, PAYBACK Pay και V-Pay.

Η Rewe εξηγεί: “Έτσι, δεχόμαστε και χρεωστικές κάρτες”.

Η Kaufland επιβεβαιώνει επίσης ότι οι πελάτες δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα: “Η σχεδιαζόμενη κατάργηση της λειτουργίας Maestro για τις νέες κάρτες giro δεν θα οδηγήσει σε περιορισμούς”.

Αν και οι κάρτες δεν θα εκδίδονται πλέον από το καλοκαίρι του 2023, θα συνεχίσουν να είναι ενεργές μέχρι να λήξει η ισχύς τους.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος λάβει νέα κάρτα στα τέλη Ιουνίου θα μπορεί να πληρώνει με αυτήν μέχρι το τέλος της ισχύος της.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.