Γερμανία: E-scooter κρέμεται από την καμινάδα του Rewe

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Κανόνες για την οδήγηση ηλεκτρονικού σκούτερ στη Γερμανία

Τα ηλεκτρικά πατίνια προκαλούν συνήθως προβλήματα όταν πετάγονται σε πεζόδρομους ή ποδηλατόδρομους. Στο Ανόβερο, ωστόσο, οι ένοχοι ήταν ιδιαίτερα δημιουργικοί..

Ένα άγνωστο άτομο στο Ανόβερο-Döhren επέλεξε ένα ασυνήθιστο μέρος για να σταθμεύσει ένα ηλεκτρονικό σκούτερ. Τη Δευτέρα, το ηλεκτρικό σκούτερ κρεμόταν από την καμινάδα ενός σούπερ μάρκετ Rewe σε ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Για την εταιρεία ενοικίασης, την Tier με έδρα το Βερολίνο, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση βανδαλισμού. “Ένας από\ τους υπαλλήλους μας έχει ήδη κατεβάσει το ηλεκτρονικό σκούτερ από την οροφή”, δήλωσε εκπρόσωπος στο dpa.

Δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το πόσο συχνά τα e-scooters σταθμεύουν σε ασυνήθιστα μέρη – επίσης για να μην ενθαρρύνει τους μιμητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Hannoversche Allgemeine”, το e-scooter στο κατάστημα Rewe στο Ανόβερο φέρεται να ήταν στην καμινάδα για πολλές ώρες.

Η φθορά περιουσίας δεν είναι ασήμαντο αδίκημα στη Γερμανία

“Υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές με κάθε τρόπο και είμαστε υπέρ του να πατάξει η αστυνομία και το γραφείο δημόσιας τάξης τις περιπτώσεις βανδαλισμού”. Η φθορά περιουσίας δεν είναι ασήμαντο αδίκημα, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 πόλεις σε παγγερμανικό επίπεδο και ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους περίπου 76.000 e-scooters.

“Ο αριθμός των κρουσμάτων βανδαλισμού ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από περιοχή σε περιοχή, επομένως δεν είναι δυνατόν να προβούμε σε μια δήλωση σε παγγερμανικό επίπεδο”, δήλωσε.

“Σε κάθε πόλη, έχουμε δημιουργήσει ειδικές ζώνες απαγόρευσης στην εφαρμογή μας, όπου οι χρήστες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ενοικίαση. Αυτές οι ζώνες απαγόρευσης βρίσκονται σε πάρκα και κοντά σε υδάτινες πηγές, για παράδειγμα”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης