Γερμανία: Τι συμβαίνει με τους υπαλλήλους στη Lieferando;

Ορισμένοι πελάτες θα πρέπει πλέον να παίρνουν μόνοι τους το φαγητό τους: Οι οδηγοί της υπηρεσίας delivery Lieferando έχουν σταματήσει να εργάζονται.

Το συνδικάτο Nahrung-Genuss-Gaststätten (NGG) κήρυξε απεργία στη Δρέσδη το βράδυ της Πέμπτης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι οδηγοί διανομής τροφίμων σε αρκετές γερμανικές πόλεις είχαν ήδη αποχωρήσει από την εργασία τους.

Οι πελάτες στη Φρανκφούρτη, την Κολωνία και το Ντόρτμουντ δεν έλαβαν πότε την παραγγελία τους.

Τι συμβαίνει στη Lieferando στη Γερμανία;

“Η οργή τους για το γεγονός ότι ο εργοδότης τους επεκτείνει το επικίνδυνο σύστημα μπόνους είναι τεράστια”, εξηγεί η εκπρόσωπος της NGG Romy Grahnert.

“Δεν μπορεί στη Lieferando μόνο όσοι διακινδυνεύουν την ζωή τους στους δρόμους να τα βγάζουν πέρα οικονομικά”.

Τον Φεβρουάριο, η NGG είχε καλέσει τον ηγέτη της αγοράς υπηρεσιών διανομής να προσέλθει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει καν αντιδράσει στο αίτημα για συλλογική σύμβαση, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να προβλέπεται εγγυημένο ωρομίσθιο 15 ευρώ και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας.

“Οι διευθυντές της Lieferando κωφεύουν”, δήλωσε το συνδικάτο. “Τα μέλη μας στη Lieferando δεν θα το βάλουν κάτω και έχουν αντοχή: θέλουν οπωσδήποτε αυτή τη συλλογική σύμβαση εργασίας και μαζί με αυτήν έναν δίκαιο και δεσμευτικό μισθό για τη σκληρή δουλειά τους”.

Lieferando: “Το μοντέλο μας είναι μοναδικό”

Εκπρόσωπος της Lieferando επεσήμανε ότι οι οδηγοί στη Γερμανία κερδίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα από 14 ευρώ την ώρα και ότι τα μπόνους έχουν επίσης αυξηθεί από τον Νοέμβριο.

“Το μοντέλο της μόνιμης άμεσης απασχόλησης καθώς και η έκταση του εξοπλισμού και της επιχειρησιακής συναπόφασης είναι μοναδικό και θα άξιζε να υποστηριχθεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσφατα, η Lieferando αντέδρασε στην αυξανόμενη πίεση αυξάνοντας τα μπόνους για ιδιαίτερα γρήγορες παραδόσεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, ωστόσο, αυτό είχε μόνο ως στόχο να κατευνάσει τους εξαγριωμένους εργαζόμενους.

Με το hashtag “Liefernamlimit”, τα μέλη επέστησαν την προσοχή στο ζήτημα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η Lieferando απασχολεί περίπου 120 άτομα στη Δρέσδη. Η πρωτεύουσα της Σαξονίας είναι ένα “επικίνδυνο μέρος για τους ποδηλάτες”, είπαν.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας την Πέμπτη, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το υποκατάστημα της Lieferando στη Δρέσδη και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο κέντρο της πόλης για μια συγκέντρωση στο Goldener Reiter.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης