Γερμανία: Το μέρος όπου το ενοίκιο δεν έχει αυξηθεί εδώ και 500 χρόνια

Για τους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω, το ενοίκιο είναι το πρώτο και πιο σοβαρό από τα τρέχοντα έξοδα του μήνα.

Ακόμα και η πιθανότητα μίας πολύ μικρής αύξησης του κόστους ενοικίασης είναι αρκετή για να δημιουργήσει πραγματικό άγχος ιδίως σε όσους ζουν με χαμηλότερο εισόδημα.

Οι πιθανοί λόγοι για μία τέτοια αύξηση είναι ούτως ή άλλως πολλοί. Ο πληθωρισμός, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και οι αλλαγές ως προς τη ζήτηση.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μέρος σε αυτόν τον καπιταλιστικό κόσμο όπου το ενοίκιο δεν έχει την παραμικρή αύξηση τα τελευταία 500 χρόνια.

Αυτό το μέρος βρίσκεται στα προάστια του Άουγκσμπουργκ, της πόλης που υπερηφανεύεται ότι είναι η παλαιότερη στη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα μικρό βαυαρικό χωριό που ονομάζεται Φουγκερέι. Εκεί, είναι χτισμένο ένα συγκρότημα όπου δεν έχει αλλάξει την τιμή του ενοικίου από τότε που χτίστηκε το 1521.

Το κτίριο θεωρείται το πιο παλιό οικοδομικό συγκρότημα στη Γερμανία. Χτίστηκε από τον Jakob Fugger, με σκοπό να στεγάσει ανθρώπους με χαμηλό ενοίκιο, οι οποίοι ήταν φτωχοί.

Από τότε και μέχρι σήμερα, τα κριτήρια για να κάνεις αίτηση και να μείνεις σε ένα από τα διαμερίσματα του συγκροτήματος, είναι ακριβώς τα ίδια.

Όποιος επιθυμεί να μείνει εκεί, θα πρέπει να αποδείξει την οικονομική του κατάσταση, ενώ δεν πρέπει ταυτόχρονα να έχει χρέος σε κανέναν.

Το συγκρότημα αποτελείται συνολικά από 67 σπίτια, όπου στεγάζονται 147 διαμερίσματα. Ένα από αυτά δεν ανακαινίστηκε ποτέ, προκείμενου να μείνει όπως ήταν το 1521 και να θυμίζει τα βαυαρικά σπίτια του 16ου αιώνα.

Οι πιο πολλοί ένοικοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ το ενοίκιο παραμένει το ίδιο παρά τις αλλαγές που έχει υποστεί το κτίριο εδώ και 500 χρόνια.

Αν θέλεις να το επισκεφτείς, θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο 5 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα ενοίκια 5 και βάλε ετών! Το ετήσιο ενοίκιο για την ακρίβεια φτάνει τα 0.88 ευρώ…

Ωστόσο, αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστό το συγκρότημα είναι η κοινότητα που έχουν φτιάξει όσοι ζουν σε αυτό.

Οι κάτοικοι σε όλα τα διαμερίσματα βοηθούν ο ένας τον άλλον και είναι πάρα πολύ φιλόξενοι με τους ξένους επισκέπτες που θέλουν να το επισκεφτούν, αρκεί οι τελευταίοι να σέβονται τους νόμους και να ακολουθούν τους κανόνες.

Πηγή: in.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.