Τέλος οι δωρεάν επιστροφές προϊόντων στη Γερμανία;

Τέλος οι δωρεάν επιστροφές προϊόντων στη Γερμανία;

Προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, αύξηση των τιμών της ενέργειας και υψηλός πληθωρισμός: τα logistics και η παραγωγή γίνονται όλο και πιο ακριβά για τις επιχειρήσεις. Τώρα οι πρώτες εταιρείες θέλουν να καταργήσουν τις δωρεάν επιστροφές.

Ειδικά για τον τομέα της μόδας, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Εμπορίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Πωλήσεων εξ Αποστάσεως (BEVH) αναμένει ότι σύντομα θα τελειώσει η εποχή που οι πελάτες θα μπορούν να επιστρέφουν δωρεάν τα ανεπιθύμητα προϊόντα.

Τέλος οι δωρεάν επιστροφές προϊόντων στη Γερμανία

Σε γενικές γραμμές, η άνθηση στη βιομηχανία της μόδας λόγω της πανδημίας έχει τελειώσει. Πέρυσι, η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Uniqlo είχε ήδη εισαγάγει τέλος επιστροφής 2,95 ευρώ ανά πακέτο.

Γιατί δεν μπορούν να μειωθούν οι τιμές καυσίμων στη Γερμανία;

Πριν από λίγες ημέρες, η Zara, η πιο γνωστή αλυσίδα μόδας του ισπανικού ομίλου Inditex, ακολούθησε το παράδειγμά της με τέλος επιστροφής 1,95 ευρώ ανά επιστροφή. Σύμφωνα με την BEVH, και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Οι εμπειρογνώμονες στη Γερμανία είναι επιφυλακτικοί

Οι ειδικοί, ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί. Λένε ότι δεν υπάρχουν καλά παραδείγματα στην αγορά για να τα ακολουθήσουν οι εταιρείες. Το αν θα ακολουθήσουν και άλλοι λιανοπωλητές το παράδειγμα της Zara παραμένει αβέβαιο.

Πολλές επιστροφές προϊόντων στη Γερμανία

Η Γερμανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις επιστροφές. Σύμφωνα με το EHI, το ποσοστό επιστροφής φτάνει το 75%, ενώ στη μόδα επιστρέφονται περισσότερες από τις μισές παραδόσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης