Γερμανία: Άνδρας βγάζει όπλο και πυροβολεί κατά των επισκεπτών

Ένας άνδρας βγάζει ξαφνικά ένα όπλο softair σε ένα λαϊκό φεστιβάλ στο Λάντσχουτ της Βαυαρίας και ρίχνει αρκετούς πυροβολισμούς από αυτό. Η αστυνομία ανέπτυξε μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αρκετό τρόμο – και τελικά και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Λάντσχουτ. Το βράδυ της Κυριακής (30.04.2023), γύρω στις 5 μ.μ. – όπως περιγράφει η αστυνομία – το κέντρο ελέγχου έλαβε κλήση από τον έμπορο στο εαρινό πανηγύρι του Landshut.

Το περιεχόμενο του μηνύματος: Ένας επισκέπτης είχε χτυπηθεί από βλήματα – πιθανότατα από όπλο softair.

Και λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ο άνδρας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Η σχετική περιοχή γύρω από την Wittstraße αποκλείστηκε αμέσως.

“Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν με μεγάλη πίεση οι απαραίτητες έρευνες”, συνεχίζει η έκθεση. Ήταν μια ακριβής κατάθεση μάρτυρα που οδήγησε τελικά τους ερευνητές σε έναν ύποπτο. Η αστυνομία αναφέρει περαιτέρω στην έκθεση ότι δεν υπήρξε στη συνέχεια περαιτέρω κίνδυνος για το κοινό.

Η δράση στο φεστιβάλ θα έχει πλέον συνέπειες για τον ύποπτο τις επόμενες ημέρες. Το αστυνομικό τμήμα του Landshut έχει αναλάβει τις περαιτέρω έρευνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για σωματική βλάβη και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε επίσης μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Έρλανγκεν της Βαυαρίας: Εκεί, ένας άνδρας έβγαλε μια καραμπίνα. Στη συνέχεια πυροβόλησε αρκετές φορές με αυτήν. Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι ένας 18χρονος ήθελε να δοκιμάσει το όπλο, το οποίο του είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα, στον κήπο του.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης