Γιατί η Γερμανία υποχωρεί στον Άτλα των καλύτερων πόλεων;

Ο αριθμός των διαρρήξεων στο Αμβούργο αυξάνεται κατά 30%

Από το 2023, καμία γερμανική πόλη δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 10άδα της κατάταξης του Economist Intelligence Unit με τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου. Δείτε γιατί….

Η Φρανκφούρτη “έπεσε” από την ετήσια κατάταξη των δέκα πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου.

Πέρυσι, η μητρόπολη στον ποταμό Μάιν ήταν η μόνη γερμανική πόλη που περιλαμβανόταν στην πρώτη 10αδα του δείκτη, ο οποίος καταρτίζεται από το βρετανικό Economist Intelligence Unit και κατατάσσει συνολικά 173 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Τα προηγούμενα χρόνια, άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, είχαν επίσης μια θέση στην πρώτη 10άδα.

Τώρα η Φρανκφούρτη υποχώρησε από την 7η στην 17η θέση, την οποία μοιράζεται με τη γερμανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. bale link me tin lista poy kaname ar8ro

Η Στουτγάρδη, από την άλλη πλευρά, σκαρφάλωσε κατά 13 θέσεις λόγω των βελτιώσεων στην υγειονομική περίθαλψη μετά την άρση των περιορισμών του Covid-19, έγραψε η Intelligence Unit στην έκθεσή της.

Ως αποτέλεσμα, προσγειώθηκε στην 25η θέση, καθιστώντας τη πόλη την ένατη μεγαλύτερη “μετακινούμενη” τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Βιέννη διατήρησε τη θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας σημείωσε και πάλι υψηλή βαθμολογία λόγω της ασφάλειας, των καλών δημόσιων εγκαταστάσεων και της πλούσιας πολιτιστικής προσφοράς.

Ακολούθησαν η Κοπεγχάγη, η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Βανκούβερ.

Αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ και το Λονδίνο, έμειναν αρκετά πίσω αυτή τη φορά.

Η βαθμολογία τους δεν είχε επιδεινωθεί σημαντικά, αλλά μάλλον οι πόλεις της Ασίας και της Μέσης Ανατολής τις πρόλαβαν, σύμφωνα με την έκθεση.

Επισημαίνει επίσης τις απεργίες και τις βίαιες διαμαρτυρίες στη Δυτική Ευρώπη, η οποία σήμερα κυμαίνεται πάνω από το 6% στη Γερμανία, αλλά έφτασε πάνω από το 10% πέρυσι.

Στη Γερμανία, αρκετές πόλεις υποχώρησαν στην κατάταξη: Το Βερολίνο (από τη 13η στη 17η θέση), το Μόναχο (από τη 18η στην 21η θέση), το Αμβούργο (από τη 16η στην 22η θέση) και το Ντίσελντορφ (από την 22η στην 29η θέση).

Για τον δείκτη αξιολογήθηκαν οι παράγοντες σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, υποδομές καθώς και πολιτισμός και περιβάλλον.

Η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Δαμασκός, η Τρίπολη και το Κίεβο συγκαταλέγονται σήμερα στις δέκα λιγότερο ελκυστικές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την ανάλυση αυτή.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης