Γερμανία: Υποχρεωτικοί έλεγχοι ταυτότητας στις πισίνες

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Που υπάρχουν υπαίθριες πισίνες στο Μόναχο; Πληροφορίες

Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι το προσωπικό στις εξωτερικές πισίνες θα αρχίσει να ελέγχει τις ταυτότητες των λουομένων πριν εισέλθουν στην πισίνα.

Το μέτρο αποτελεί απάντηση στους επαναλαμβανόμενους καβγάδες στα Freibäder της πόλης.

Το προσωπικό των κολυμβητηρίων του Βερολίνου θα ταυτοποιεί τους λουόμενους κατά την είσοδο

Κατά την επίσκεψή τους στο Prinzenbad, μια από τις πιο δημοφιλείς πισίνες του Βερολίνου, ο δήμαρχος Kai Wegner και η γερουσιαστής Εσωτερικών Iris Spranger, ανακοίνωσαν τα σχέδια για την καθιέρωση υποχρεωτικού ελέγχου ταυτότητας στις πύλες των πισινών της πόλης.

Η νέα πολιτική αποτελεί απάντηση σε μια τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε όλη τη Γερμανία, κατά την οποία ξεσπούν με αυξανόμενη συχνότητα καυγάδες στις πισίνες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε σχετικά: Γερμανία: Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνουν οι ταραχές σε πισίνες

Στην πιο πρόσφατη τοπική περίπτωση, το Colombiabad του Βερολίνου έκλεισε αφού πολλά μέλη του προσωπικού πήραν αναρρωτική άδεια ως πράξη διαμαρτυρίας για το επίπεδο σωματικής βίας που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

 

Η εγκατάσταση άνοιξε ξανά μόλις στις 17 Ιουλίου.

Τώρα, οι λουόμενοι θα πρέπει να κλείνουν ένα εξατομικευμένο εισιτήριο πριν από την επίσκεψή τους και να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους κατά την είσοδο.

Η επιτήρηση με CCTV θα αυξηθεί και θα υπάρχει περισσότερο προσωπικό ασφαλείας σε ορισμένες πισίνες, δηλαδή στο Prinzenbad και στο Colombiabad.

Το προσωπικό έχει κουραστεί από τους λουόμενους που προκαλούν προβλήματα

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Επιθεωρητών Κολυμβητηρίων της Γερμανίας ζήτησε πρόσφατα να ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στις εξωτερικές πισίνες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η αστυνομία αντιθέτως απάντησε προτείνοντας να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την απαγόρευση όσων παραβιάζουν τους κανόνες.

Στο Βερολίνο, οι εργαζόμενοι στις πισίνες επικοινώνησαν πρόσφατα με την Berliner Bäder Betriebe (BBB), την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για 61 από τις πισίνες της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν για την “απαράδεκτη έκταση” των βίαιων ξεσπασμάτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης