Τα γερμανικά τρένα υπεύθυνα για μεγάλες καθυστερήσεις στην Ελβετία

Η αργοπορία των γερμανικών τρένων έχει υπονομεύσει τη φήμη της χώρας για την ακρίβεια εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά το 2022, οι καθυστερήσεις στα γερμανικά τρένα είχαν επιπτώσεις ακόμη και στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Ελβετία.

Η Ελβετία υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι οι σιδηρόδρομοι της λειτουργούν σαν ρολόι και τα τελευταία στοιχεία του 2022 δείχνουν ότι το ποσοστό ακρίβειας των Ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων (SBB) είναι περίπου 92%.

Ωστόσο, η αξιολόγηση του έτους 2022 για το πρόγραμμα δρομολογίων από τον ελβετικό εκδότη CH Media, έδειξε ότι για το όχι και τόσο τέλειο ποσοστό δεν ευθύνεται ο ελβετικός σιδηροδρομικός φορέας, καθώς οκτώ από τα 10 τρένα με τις περισσότερες καθυστερήσεις στην Ελβετία ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από γερμανικές πόλεις.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των καθυστερημένων είναι η υπηρεσία της Deutsche Bahn που αναχωρεί από την Καρλσρούη και κάνει στάση στη Βασιλεία.

Αναχωρεί από την Καρλσρούη στις 14:39 και είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο Badischer Bahnhof της Βασιλείας στις 17:22.

Ωστόσο, σχεδόν στο 85% των περιπτώσεων, είχε καθυστέρηση μεγαλύτερη από 11 λεπτά.

Ο λόγος για τις συχνές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, είναι η σιδηροδρομική γραμμή της κοιλάδας του Ρήνου.

Η γραμμή μεταξύ Καρλσρούης και Βασιλείας είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές και είναι δύσκολο να αναπληρωθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων σε άλλα σημεία της διαδρομής.

Η σύνδεση Eurocity που εκτελεί η SBB από το Μόναχο είτε προς το St. Margarethen στο καντόνι St. Gallen είτε προς τη Ζυρίχη (μέσω Αυστρίας) ήταν η δεύτερη χειρότερη στη δεκάδα με τις περισσότερες καθυστερήσεις για το 2022.

Έφτασε με καθυστέρηση 12 λεπτών περισσότερες από 84 φορές στις 100 και με καθυστέρηση 20 λεπτών στο 75% των περιπτώσεων.

Η εκπρόσωπος της SBB, Sabrina Schellenberg, δήλωσε σχετικά με τις καθυστερήσεις τη γερμανική πλευρά: “Η υποδομή στη Γερμανία με μια μακρά μονή γραμμή διαδρομής και τις διαβάσεις τρένων στην περιοχή Allgäu καθιστά τις λειτουργίες πολύ απαιτητικές”.

Για το λόγο αυτό, η SBB δεν μπορεί να κάνει πολλά γι’ αυτό, δήλωσε η ίδια.

Η ακρίβεια πρέπει να βελτιωθεί

Εκπρόσωπος της γερμανικής Deutsche Bahn δήλωσε στην τοπική εφημερίδα ότι οι αριθμοί ακρίβειας για τα υπεραστικά δρομολόγια “είναι επί του παρόντος απογοητευτικοί και δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα αξιοπιστίας και ποιότητας για τους πελάτες μας”.

“Η DB και η SBB αποφάσισαν σχετικά μέτρα το καλοκαίρι για να ελαχιστοποιήσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των καθυστερημένων τρένων από τη Γερμανία στους επιβάτες στην Ελβετία και να επιτύχουν σύντομα βελτίωση της κατάστασης”.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε σημαντικά όσον αφορά την ακρίβεια.

Οι βιώσιμες βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συνεπή επέκταση της υποδομής σε ένα δίκτυο υψηλών επιδόσεων.

Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά το θέμα αυτό από κοινού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον κλάδο”.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη γραμμή στη λίστα της Ελβετίας με τα λιγότερο συνεπή τρένα είναι η υπηρεσία PE955 της Rhaetian Railway (RhB), η οποία εκτελεί το δρομολόγιο από το Chur στο Graubünden προς το Tirano στην Ιταλία. Αναφέρθηκε ότι καθυστέρησε στο 83,5% των περιπτώσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.