Μεγάλη γερμανική εταιρεία μόδας υποβάλλει αίτηση πτώχευσης

Άλλη μια γερμανική εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης. Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, ωστόσο, η επιχείρηση θα συνεχιστεί χωρίς περιορισμούς. Αυτός είναι ο λόγος..

Με την TK Fashion Group GmbH, άλλη μια γερμανική εταιρεία μόδας αναγκάστηκε τώρα να καταθέσει αίτηση πτώχευσης σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 2014, πρόκειται να συνεχιστούν χωρίς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την πύλη wer-zu-wem.de, η εταιρεία πωλεί κυρίως είδη μόδας των εμπορικών σημάτων Liebeskind και Comma.

Διαχειριστής αφερεγγυότητας στην υπόθεση είναι ο Dr. Biner Bähr, δικηγόρος της δικηγορικής εταιρείας White & Case, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει στο παρελθόν τις πτωχεύσεις των Esprit, Gardeur και Hertie, όπως εξηγεί η δικηγορική εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Παρόμοια με άλλες διαδικασίες αφερεγγυότητας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, οι συνέπειες της κρίσης της Κορόνας καθώς και ο πόλεμος της Ουκρανίας ευθύνονται εν μέρει και για τον όμιλο TK Fashion Group, εξαιτίας των οποίων η εταιρεία έχει να παλέψει με τη μειωμένη ζήτηση και την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους.

Σύμφωνα με την Focus, ωστόσο, οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν προς το παρόν.

Τα υποκαταστήματα θα παραμείνουν προς το παρόν ανοιχτά και οι παραγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω διαδικτύου, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Frank Leswal.

Υποθέτει ότι “η συντριπτική πλειονότητα των υποκαταστημάτων της TK Fashion Group GmbH θα παραμείνει ανοιχτή και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν και μετά τη διαδικασία αφερεγγυότητας”.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα “shop-lieblingsplatz.de” θα συνεχίσει επίσης να λειτουργεί και οι εισερχόμενες παραγγελίες θα εκτελούνται κανονικά”.

Οι μισθοί των 135 εργαζομένων είναι επίσης εξασφαλισμένοι προς το παρόν από τα χρήματα της πτώχευσης.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.