Γερμανική κίτρινη κάρτα στο Twitter: Έρχονται βαριά πρόστιμα

Κατηγορίες για συστημική αποτυχία στην αντιμετώπιση καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο. Τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας και πώς ανταποκρίνεται ο τεχνο-γίγαντας του Ελον Μασκ.

Η Γερμανία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την επιβολή προστίμου στο Twitter, κατηγορώντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για «συστημική αποτυχία» στην αντιμετώπιση καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο.

Το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ειδοποιηθεί για πολλές περιπτώσεις παράνομου περιεχομένου που, αν και προηγήθηκαν σχετικές καταγγελίες χρηστών, δεν διαγράφηκε ούτε μπλοκαρίστηκε από τον τεχνολογικό γίγαντα ιδιοκτησίας Ελον Μασκ, όπως απαιτείται από τους αυστηρούς γερμανικούς νόμους που στοχεύουν στην αστυνόμευση του Διαδικτύου, γράφουν οι Financial Times.

Το υπουργείο σημείωσε ότι θα δοθεί στο Twitter η ευκαιρία να απαντήσει, προτού οι αξιωματούχοι αποφασίσουν εάν θα δώσουν εντολή σε δικαστήριο να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου.

Ο γερμανικός νόμος για την αστυνόμευση του διαδικτύου, γνωστός ως NetzDG, τέθηκε σε ισχύ το 2018 και απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν δυνητικά παράνομο υλικό εντός 24 ωρών από την ειδοποίησή τους, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης