Γερμανoί εργοδότες ζητούν εργάσιμη εβδομάδα 39 ωρών

Ο Steffen Kampeter, επικεφαλής της Ένωσης Εργοδοτών της Γερμανίας, ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στη Γερμανία να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής – αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς.

Η γερμανική ένωση εργοδοτών ενθαρρύνει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Σε μια πρόσφατη μελέτη 2.900 εργαζομένων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εργάζονται μία ημέρα λιγότερο την εβδομάδα, οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι πιο ικανοποιημένοι και τα κέρδη των εταιρειών αυξάνονται.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, για πολλούς ανθρώπους που εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα, η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας είναι ένα όνειρο που ελπίζουν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Θα αποτελέσει, λοιπόν, θετική έκπληξη το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Ένωσης Εργοδοτών της Γερμανίας, Steffen Kampeter, ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να επιτύχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ο Kampeter επιμένει ωστόσο ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί “ενώ εργάζεστε 39 ώρες την εβδομάδα”.

Ο Kampeter θέλει οι εργαζόμενοι να συνταξιοδοτούνται αργότερα

Η κύρια ανησυχία του Kampeter είναι η τρέχουσα και αυξανόμενη έλλειψη εργαζομένων στη Γερμανία, η οποία στα μάτια του, θα μπορούσε μόνο να επιδεινωθεί εάν μειωθούν οι ώρες εργασίας.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο ενθουσιασμό για την εργασία”, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης στο Table.Media.

Ο πρώην βουλευτής του CDU επέκρινε επίσης την πολιτική “Rente mit 63” της Γερμανίας το 2014, η οποία σήμαινε ότι οι ασφαλισμένοι που γεννήθηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 1953 και είχαν ήδη εργαστεί για 45 χρόνια μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν όταν γίνονταν 63 ετών.

Ο Καμπέτερ χαρακτήρισε την πολιτική αυτή “κραυγαλέα πολιτική αποτυχία”, η οποία οδήγησε τη Γερμανία σε απώλεια πολύτιμων εργαζομένων.

Το 2023 εξακολουθεί να είναι δυνατή η πρόωρη συνταξιοδότηση, εάν έχετε καταβάλει συνταξιοδοτικές εισφορές στη Γερμανία για τουλάχιστον 35 χρόνια, αλλά η κανονική ηλικία συνταξιοδότησης είναι τα 66 έτη και θα αυξηθεί στα 67 έως το 2031.

“Θα πρέπει να δουλεύουμε για περισσότερο χρόνο”, δήλωσε ο Κάμπετερ.

Το 2023, 250.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, μια εξέλιξη που σύμφωνα με τον επικεφαλής της ένωσης θα έχει ως αποτέλεσμα να “χαθούν πολλοί εξαιρετικοί εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.