Γιατί έκλεισαν τα φαρμακεία σε γερμανικό κρατίδιο;

Φαρμακεία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό τους τι πρέπει να αλλάξει για να παραμείνουν βιώσιμα.

Στο πλαίσιο της δράσης πολλά φαρμακεία παρέμειναν κλειστά έως το μεσημέρι τις προηγούμενες ημέρες, με αφίσες και ανακοινώσεις στις βιτρίνες που εξηγούσαν στο κοινό τους λόγους της απεργίας αλλά και με τους ίδιους τους φαρμακοποιούς να στέκονται έξω από την πόρτα.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του φαρμακείου (κεντρική φωτογραφία), του οποίου η πρόσοψη είναι καλυμμένη με προειδοποιητικές ταινίες και το ζευγάρι των φαρμακοποιών – ιδιοκτητών με γιλέκα ασφαλείας να το «φρουρούν».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του pharmazeutische-zeitung.de, σχεδόν όλοι οι πελάτες που πέρασαν από το φαρμακείο έδειξαν πλήρη κατανόηση και δεν είχαν πρόβλημα να ξαναπεράσουν αργότερα για να εξυπηρετηθούν.

Πολλοί επίσης ήταν εκείνοι που αφιέρωσαν χρόνο για να ενημερωθούν και μάλιστα εξεπλάγησαν όταν άκουσαν τα προβλήματα της τιμολόγησης, των αποζημιώσεων, της φορολογίας κ.ά.

Αλλοι προσφέρθηκαν ακόμα και να βοηθήσουν με τον φαρμακοποιό να τους παρακαλεί «να μιλήσουν με τους πολιτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση έγινε λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς έγινε αντιληπτό στους πολίτες πώς είναι να ζουν χωρίς φαρμακεία στην περιοχή τους.

Πηγή: farmakeutikoskosmos

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης