Η BMW παρουσιάζει σχέδια για τη νέα έδρα της στο Μόναχο

Η μετατροπή των κεντρικών γραφείων της BMW στο Olympiapark προχωρά και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2040. Πριν από λίγες ημέρες, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία έδειξε πώς θα μοιάζει και δημοσίευσε τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: και τα δύο νικητήρια γραφεία, το OMA από το Ρότερνταμ και το 3XN από την Κοπεγχάγη, είχαν αποφασίσει την από κοινού περαιτέρω ανάπτυξη των σχεδίων τους.

“Αυτά αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη ενός γενικού σχεδίου”, ανακοίνωσε η BMW στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Νέα κύρια είσοδος στην οδό Lerchenauer Strasse

Το νέο κεντρικό εργοστάσιο θα έχει επίσης μια νέα κύρια είσοδο στην οδό Lerchenauer Strasse – μια γέφυρα θα συνδέει τη νέα είσοδο με το Ολυμπιακό Πάρκο και το σταθμό λεωφορείων Olympiazentrum.

Αύξηση του κόμιστρου: Ακριβαίνουν τα ταξί στο Μόναχο

Αυτό το κατασκευαστικό μέτρο θα έχει άλλη μια σημαντική συνέπεια: η διεύθυνση του εργοστασίου θα αλλάξει, η πρώην Dostlerstraße θα γίνει η Lerchenauer Straße.

Περισσότερο γυαλί και διαφάνεια

Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν επίσης να κάνουν τις προσόψεις του νέου κεντρικού εργοστασίου πιο διαφανείς και ανοιχτές – από το εξωτερικό θα μπορείτε να παρακολουθείτε την παραγωγή αυτοκινήτων μέσα από τα πολλά γυάλινα πάνελ.

Γενικά, η διαφάνεια αποτελεί σημαντικό θέμα της μετατροπής – οι αρχιτέκτονες θέλουν να διασφαλίσουν τη συνύπαρξη της παραγωγής και του αστικού περιβάλλοντος.

“Τα δημόσια μονοπάτια στο βόρειο τμήμα της περιοχής αποτελούν μια κατάλληλη μετάβαση προς την οικιστική περιοχή, ενσωματώνοντας το όραμα του μελλοντικού εργοστασίου στο αστικό τοπίο με τρόπο υψηλής ποιότητας”, γράφει η BMW.

Ο δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter είναι εντυπωσιασμένος από τα σχέδια: “Συνδέοντας τον χώρο του εργοστασίου με τον περιβάλλοντα χώρο, το μελλοντικό γενικό σχέδιο αποδίδει δικαιοσύνη στην ιδιαίτερη τοποθεσία στο κέντρο της πόλης μας. Ο γειτονικός οικιστικός πληθυσμός θα επωφεληθεί επίσης από αυτό”.

Πράσινες στέγες και ηλιακές κυψέλες

Το νέο κεντρικό εργοστάσιο πρόκειται επίσης να γίνει σημαντικά πιο πράσινο – κυρίως με τη φύτευση πρασίνου στις στέγες, ορισμένες από τις οποίες πρόκειται επίσης να εξοπλιστούν με ηλιακούς συλλέκτες.

Επιπλέον, οι ροές ανθρώπων και εφοδιαστικής θα μπορούσαν να χαρτογραφηθούν σε διαφορετικά επίπεδα στο μέλλον. Εκτός από την προκύπτουσα βελτιστοποίηση της παραγωγής, τα επανασχεδιασμένα επίπεδα θα δημιουργήσουν επίσης φυσικούς χώρους πρασίνου που, μεταξύ άλλων, “ρυθμίζουν το μικροκλίμα στο εργοστάσιο”.

Το νέο κτίριο δείχνει πού οδηγεί η νέα οδός: Ήδη από το επόμενο έτος, το 50% των αυτοκινήτων της BMW θα είναι ηλεκτρικά, ενώ τα επόμενα χρόνια θα παράγονται εδώ και νέα ηλεκτρονικά οχήματα.

Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει ως στόχο να εκπέμπει 80 τοις εκατό λιγότερο CO2 στο εργοστάσιο από το 2030. “Η BMW συνδέει την πορεία της προς την κινητικότητα του μέλλοντος με την ανάπτυξη ενός κλιματικά ουδέτερου εργοστασίου.

Πρόκειται επίσης για μια ισχυρή δέσμευση για την τοποθεσία του Μονάχου, γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενο, ιδίως ενόψει των πολλών εργαζομένων”, λέει ο δήμαρχος Reiter.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.