Η H&M κλείνει καταστήματα: Ποιες πόλεις επηρεάζονται;

Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει σήμερα αρκετές εταιρείες μόδας. Η δημοφιλής αλυσίδα H&M αντιδρά τώρα και αυτή και κλείνει καταστήματα στη Γερμανία.

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας H&M είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες μόδας.

Όμως η τρέχουσα κρίση, στην οποία βρίσκονται αρκετές εταιρείες μόδας, πλήττει και αυτή την εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας.

Τώρα η εταιρεία “Hennes & Mauritz” (H&M) αντιδρά και κλείνει δύο ακόμη καταστήματα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το “TextilWirtschaft”, οι πόλεις που επηρεάζονται είναι η Κολωνία και το Ανόβερο.

Αναλυτικά, τα καταστήματα H&M είναι τα δύο σημεία στην Schildergasse 24-30 στην Κολωνία και στην Georgstraße 14 στο Ανόβερο.

Η 29η Απριλίου ήταν η τελευταία ημέρα των πωλήσεων στο κατάστημα.

Η τοποθεσία στο Ανόβερο, από την άλλη πλευρά, θα είναι ανοιχτή για τους πελάτες της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εδώ, το κλείσιμο αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξοικονόμησης

Οι λόγοι του κλεισίματος φέρονται να είναι οικονομικής φύσεως, δήλωσε η εταιρεία σε απάντηση σε ερώτημα της “Textil Wirtschaft”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του “RTL”, η H&M είχε ήδη ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων, μέσω του οποίου θα πρέπει να εξοικονομούνται ετησίως έως και δύο δισεκατομμύρια κορώνες (σουηδικό νόμισμα).

Ακολούθησε τον Νοέμβριο η ανακοίνωση ότι θα περικοπούν 1.500 θέσεις εργασίας και θα κλείσουν περίπου 100 καταστήματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το “Chip.de”, ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη σχεδόν φτάσει σε αυτό το ποσό.

Ωστόσο, η μάρκα μόδας θα συνεχίσει να έχει καταστήματα στις δύο πόλεις που πλήττονται τώρα. Μόνο ο αριθμός των καταστημάτων θα συρρικνωθεί.

Στο Ανόβερο, πάντως, ο χώρος πώλησης της τοποθεσίας στην Ernst-August-Galerie στο Ανόβερο θα επεκταθεί ακόμη και κατά 400 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να μπορεί να προσφέρεται εκεί η σειρά “Divided”.

Άλλες εταιρείες μόδας σε κρίση

Εκτός από την H&M, σε κρίση βρίσκονται και άλλες εταιρείες μόδας. Η Peek & Cloppenburg, για παράδειγμα, υπέβαλε αίτηση για “προστασία” στις αρχές Μαρτίου.

Η αλυσίδα μόδας Gerry Weber βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη εξυγίανση, αφού μόνο η διαδικασία αφερεγγυότητας μπόρεσε να σώσει την παραδοσιακή εταιρεία πριν από τρία χρόνια.

Και η εταιρεία ανδρικής μόδας Ahlers ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα πρέπει να κινηθεί διαδικασία αφερεγγυότητας λόγω επικείμενης χρεοκοπίας.

Το κατά πόσον η H&M θα αντιμετωπίσει μια παρόμοια κρίση μένει να φανεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης