Ήδη 25 μολυσμένοι: Επιδημία φυματίωσης στη Γερμανία;

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ένας εκπαιδευόμενος σε μια σχολή νοσηλευτών στο Κέμνιτς προσβλήθηκε από τη φυματίωση των πνευμόνων. Εν τω μεταξύ, περίπου 25 άτομα έχουν μολυνθεί.

Ένας εκπαιδευόμενος σε σχολή νοσηλευτών στο Κέμνιτς διαγνώστηκε με τη φυματίωση πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Τώρα ένα ακόμη άτομο με τη νόσο έχει αναφερθεί στο Γραφείο Υγείας και Πρόληψης. Το πρόσωπο αυτό είναι στενή επαφή του εκπαιδευόμενου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου, η υπηρεσία ερευνά επί του παρόντος όλες τις πιθανές επαφές του πληγέντος ατόμου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 75 άτομα και οι γιατροί μπόρεσαν να αποδείξουν τη μόλυνση στο ένα τρίτο από αυτούς.

Εξακολουθούν να εξετάζονται περαιτέρω πρόσωπα επαφής. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ένα γηροκομείο επηρεάζεται επίσης από τις έρευνες.

Η διοίκηση της πόλης τονίζει ότι δεν οδηγεί κάθε επαφή σε μόλυνση και δεν οδηγεί κάθε μόλυνση σε έξαρση της νόσου.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας, είναι κυρίως θέμα του πόσο έντονη ήταν η επαφή με ένα άρρωστο άτομο και αν υπάρχει ευαισθησία στη μόλυνση.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, τα νέα κρούσματα φυματίωσης μειώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το 2021, υπήρχαν λίγο κάτω από 3.900.

Αυτή τη στιγμή, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Δύο από αυτούς είναι ύποπτα κρούσματα φυματίωσης. Είναι όλοι φοιτητές της σχολής νοσηλευτικής.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.