Γερμανία: Το IG Metall εκλέγει την πρώτη γυναίκα στην ηγεσία του

Το γερμανικό βιομηχανικό συνδικάτο IG Metall, ένα από τα πιο ισχυρά συνδικάτα στην Ευρώπη, πρότεινε την Τρίτη να διορίσει την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του, καθώς συνεχίζει τον αγώνα του για την προστασία των εργαζομένων από τον πληθωρισμό.

Η Κριστιάνε Μπένερ, 55 ετών, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του συνδικάτου και θα ψηφιστεί επίσημα ως πρόεδρος σε συνέδριο τον Οκτώβριο, ανέφερε το IG Metall σε ανακοίνωσή του.

Η πρόταση αντανακλά “τη φιλοδοξία του IG Metall να διαμορφώσει έναν κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό των βιομηχανικών και βιοτεχνικών τομέων που εκπροσωπούμε”, δήλωσε ο Jörg Hofmann, απερχόμενος πρόεδρος του συνδικάτου.

Ο Hofmann, ο οποίος ηγείται του συνδικάτου από το 2015, δεν θέτει υποψηφιότητα για επανεκλογή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche την Τρίτη, ο Benner δήλωσε ότι το IG Metall “γίνεται πολύ πιο θηλυκό”, με το 26% των διευθυντικών στελεχών του να είναι πλέον γυναίκες.

Η Μπένερ, κοινωνιολόγος στο επάγγελμα, ανέβηκε στις τάξεις του συνδικάτου αφού εργάστηκε σε μια εταιρεία μηχανολόγων μηχανικών.

Είναι υπέρ της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας και υποστηρίζει τις αυξήσεις φόρων για τους πλούσιους.

“Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες”, δήλωσε.

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στον κόσμο, το IG Metall εκπροσωπεί εργαζόμενους σε βασικούς τομείς της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η βιομηχανία εργαλειομηχανών και η βιομηχανία ηλεκτρονικών.

Τον Νοέμβριο, εξασφάλισε αύξηση μισθών 8,5% για περίπου τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην αντιστάθμιση του επίμονου πληθωρισμού στη Γερμανία.

Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί ελαφρώς τους τελευταίους μήνες, αλλά παρέμεινε αυξημένος τον Απρίλιο στο 7,2%.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης