Έρχεται η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών 2023 στην πόλη του Μονάχου

Την Ημέρα Ανοιχτών Θυρών (Tag der offenen Tür), ο Δήμος του Μονάχου επιτρέπει στους κατοίκους του Μονάχου να ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια της διοίκησης της πόλης. Αυτές οι δωρεάν προσφορές σας περιμένουν το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023.

Χαιρετήστε μόνοι σας από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, περιηγηθείτε στα “έγκατα” του Μονάχου ή ρίξτε μια ματιά στην καρδιά του συστήματος κυκλοφοριακής καθοδήγησης της πόλης: Αυτές και πολλές άλλες προσωπικές εντυπώσεις από το έργο των διαφόρων δημοτικών διοικητικών υπηρεσιών και ιδρυμάτων γίνονται δυνατές με την Ημέρα Ανοιχτών Θυρών του Μονάχου το Σάββατο 6 Μαΐου.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, ο δήμαρχος Dieter Reiter σας προσκαλεί τώρα ξανά: “Ρίξτε μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια, αξιοποιήστε την ευκαιρία και πάρτε μια ιδέα για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και το έργο της διοίκησης της πόλης σας ο ίδιος”.

Ανοιχτή Ημέρα στο Δήμο του Μονάχου και πάλι μετά το διάλειμμα της Corona

Η τελευταία φορά που έγινε ήταν το 2019. Λόγω της Corona, η εκδήλωση, η οποία κανονικά πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, έπρεπε να κάνει ένα “διάλειμμα”.

Το 2021 προσφέρθηκαν εικονικές περιηγήσεις. Αυτή τη φορά, όμως, οι κάτοικοι του Μονάχου θα μπορούν και πάλι να ζήσουν τα πάντα από κοντά, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο δημαρχείο, στην πλατεία Marienplatz και σε πολλές περιοχές σε όλη την πόλη.

Στο δημαρχείο, θα ανοίξουν οι πόρτες πολλών δωματίων: από το γραφείο του δημάρχου μέχρι τις ιστορικές αίθουσες συνεδριάσεων και τον πύργο του δημαρχείου με θέα στην πόλη. Οι διάφορες υπηρεσίες θα παρέχουν πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και έργα. Για πρώτη φορά: τα τμήματα κινητικότητας και πληροφορικής. Και τα δύο δημιουργήθηκαν μετά το 2019.

Πολλά συμβαίνουν επίσης γύρω από την πλατεία Marienplatz. Το Τμήμα για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος, για παράδειγμα, εξηγεί πώς το Μόναχο πρόκειται να γίνει κλιματικά ουδέτερο, ενώ υπάρχουν επίσης αθλητικές δραστηριότητες, περιηγήσεις με ποδήλατο στο κέντρο της πόλης και, τέλος, το βιβλιοαυτοκίνητο.

Tag der offenen Tür 2023 στο Μόναχο

Οι δημοτικές υπηρεσίες παρουσιάζουν επίσης τη δουλειά τους στις γειτονιές, προσφέροντας γνώσεις και ευκαιρίες για συζήτηση που συνήθως δεν είναι διαθέσιμες στην καθημερινή εργασιακή ζωή: Το Münchner Stadtentwässerung (δημοτικό σύστημα αποχέτευσης του Μονάχου) ξεναγεί τους πολίτες στην Akademiestraße, το οποίο κατασκευάστηκε το 1884 και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Το Schauburg, το θέατρο για το νεανικό κοινό στη Franz-Joseph-Straße 47, δείχνει τι γίνεται μπροστά, πάνω και πίσω από τη σκηνή.

Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι υπεύθυνος για την αξιόπιστη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και των σηράγγων, της σήμανσης και των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης του Μονάχου, το Κέντρο Τεχνικών Λειτουργιών (TBZ) στη Schragenhofstraße 6 είναι το κατάλληλο μέρος. Στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας που βρίσκεται εκεί, το τμήμα κατασκευών συνεργάζεται στενά με ομάδες από το τμήμα κινητικότητας και την αστυνομία.

Ημέρα Ανοιχτών Θυρών στην πόλη του Μονάχου το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023

Παράλληλα, ένα περίπτερο πληροφοριών κοντά στον πύργο στην Aubinger Allee θα εστιάζει στη νεότερη συνοικία του Μονάχου, το Freiham, και σε ζητήματα ανάπτυξης πολεοδομικών σχεδίων. Αντίθετα, το Westend είναι μια ώριμη, παλιά γειτονιά. Αλλά και εκεί υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, όπως αποκαλύπτουν διάφορες ξεναγήσεις με τη δημοτική εταιρεία κατοικιών GWG.

Η Δασική Επιτροπή του Μονάχου διαχειρίζεται περίπου 5.000 εκτάρια δάσους σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Μια ξενάγηση στο Sendlinger Wald παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το πυροσβεστικό σώμα του Sendling στην Aidenbachstraße 7 ανοίγει επίσης τις πόρτες του στις 6 Μαΐου – όπως άλλωστε και οι περισσότεροι πυροσβεστικοί σταθμοί της πόλης. Προσφέρουν ξεναγήσεις, επιδείξεις οχημάτων ή εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επισκέπτες χωρίς προεγγραφή. Στο φυλλάδιο του προγράμματος, το οποίο διατίθεται στο γραφείο πληροφοριών της πόλης στο δημαρχείο, αναφέρονται οι ξεναγήσεις για τις οποίες απαιτούνται εισιτήρια.

Το πρόγραμμα είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Μονάχου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης