Ιούλιος 23: Εκπληκτικό ρεκόρ θερμοκρασίας στο Βερολίνο

Newsroom

9 χρήσιμες εφαρμογές για τους ομογενείς που ζουν στο Βερολίνο

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεδομένου του σημερινού καιρού: Το καλοκαίρι έφερε ρεκόρ καιρού στην πρωτεύουσα. Και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους.

Οι περισσότεροι Βερολινέζοι μάλλον δεν το περίμεναν αυτό

Ακόμα κι αν η βροχή και οι μάλλον ψυχρές θερμοκρασίες δίνουν μια διαφορετική εντύπωση, ο Ιούλιος του 2023 στο Βερολίνο ήταν για άλλη μια φορά πολύ ζεστός, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).

Η μέση θερμοκρασία των 19,8 βαθμών Κελσίου ήταν 1,5 βαθμούς πάνω από την τιμή του Ιουλίου του Βερολίνου της διεθνώς ισχύουσας περιόδου αναφοράς 1961 έως 1990, όπως ανέφερε η DWD στον προκαταρκτικό απολογισμό της.

Η πρωτεύουσα ήταν έτσι η θερμότερη περιοχή τον Ιούλιο του 2023 σε σύγκριση των ομόσπονδων κρατιδίων.

Σε παγγερμανικό επίπεδο, η μέση θερμοκρασία του μήνα ήταν 18,7 βαθμοί Κελσίου, 1,8 βαθμούς πάνω από την τιμή της περιόδου αναφοράς.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η ποσότητα βροχόπτωσης στο Βερολίνο τον Ιούλιο ξεπέρασε τον στόχο της με 75 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο – πρόκειται για 53 λίτρα.

Ενώ οι δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα ήταν ακόμη πολλά υποσχόμενες ηλιόλουστες, στο τελευταίο τρίτο κυριάρχησαν τα πεδία νεφών.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την DWD, το Βερολίνο είναι πιθανό να είναι το πιο ηλιόλουστο κρατίδιο τον Ιούλιο, με σχεδόν 260 ώρες ηλιοφάνειας.

Η μακροπρόθεσμη τιμή αναφοράς για τον Ιούλιο στο Βερολίνο είναι 224 ώρες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης