Ισχύει το σχολικό όριο ταχύτητας κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Θα γίνει το όριο ταχύτητας 30km/h κανόνας στις γερμανικές πόλεις;

Κατά κανόνα, οι οδηγοί επιτρέπεται να κινούνται με 30 χιλιόμετρα την ώρα μόνο στα σχολεία. Ισχύει όμως το όριο ταχύτητας και στις αργίες και κατά τη διάρκεια των διακοπών στη Γερμανία;

Μπροστά από τα περισσότερα σχολεία, οι χρήστες του οδικού δικτύου επιτρέπεται να οδηγούν το πολύ με 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το όριο ταχύτητας περιορίζεται από τις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όποιος οδηγεί πιο γρήγορα, πρέπει να περιμένει να πληρώσει πρόστιμο.

Σύμφωνα με την ADAC, αυτό συνέβη σε έναν οδηγό που πιάστηκε να τρέχει με 39 χιλιόμετρα την ώρα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η πινακίδα έγραφε επίσης “Δευ – Παρ, 7 – 16 ώρες”. Πάνω από αυτήν αναγραφόταν η λέξη “Σχολείο”. Το τοπικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 15 ευρώ.

Ο άνδρας δεν θέλησε να το δεχτεί και γι’ αυτό κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης. Κατά την άποψή του, η σήμανση ίσχυε μόνο για τις πραγματικές σχολικές ώρες και όχι για τις επίσημες αργίες.

Ωστόσο, δεν τη γλίτωσε, διότι οι δικαστές έκριναν ότι η πινακίδα ίσχυε πάντα από Δευτέρα έως Παρασκευή – ανεξάρτητα από το αν ήταν αργία.

Οι χρήστες του οδικού δικτύου δεν μπορούσαν να αφεθούν να αποφασίζουν οι ίδιοι πότε θα οδηγούν με ποια ταχύτητα.

Ακόμη και αν είχε τοποθετηθεί η πρόσθετη πινακίδα “Schule” (“Σχολείο”), αυτό δεν άλλαζε την απαίτηση για όριο ταχύτητας 30 km/h. Ήταν καθαρά πληροφοριακό.

Η νομική κατάσταση δεν είναι σαφής

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα – η νομική κατάσταση δεν είναι σαφής. Έχουν ήδη υπάρξει αποφάσεις που κατέληξαν σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Δεν υπάρχει επίσης σαφής δήλωση στον επίσημο κατάλογο των προστίμων.

Αναφέρει μόνο ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μπορεί να θεωρηθεί ότι τα παιδιά μπορούν να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

Ως εκ τούτου, συνιστάται γενικά να τηρείτε το όριο ταχύτητας ακόμη και στις αργίες και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης