Πού βρίσκεται το βαθύτερο γραμματοκιβώτιο της Γερμανίας;

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Το συνδικάτο Ver.di υπέρ της απεργίας στα ταχυδρομεία

Αυτό είναι ίσως το πιο ασυνήθιστο μέρος για να βρει κανείς γραμματοκιβώτιο στη Γερμανία: στη μέση της λίμνης Kreidesee στο Hemmoor (περιοχή του Cuxhaven στην Κάτω Σαξονία) οι δύτες μπορούν να στείλουν αδιάβροχες καρτ ποστάλ. Σε βάθος 19 μέτρων, υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο με την επιγραφή “Kreidesee Mail”…

Δεν πρόκειται για επίσημη ταχυδρομική θυρίδα. Αλλά οι καρτ ποστάλ εξακολουθούν να φτάνουν: Οι υπάλληλοι του καταδυτικού κέντρου στο Kreidesee αδειάζουν το κουτί μια φορά την εβδομάδα, βάζουν γραμματόσημα στις κάρτες και στη συνέχεια τις στέλνουν με κανονικό ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με τον χειριστή, το κουτί στη λίμνη Kreidesee είναι το “βαθύτερο” γραμματοκιβώτιο στη Γερμανία.

Γραμματοκιβώτιο στη λίμνη Kreidesee: τόσες κάρτες ταχυδρομούνται εκεί

Βρίσκεται εκεί από το καλοκαίρι του 2022. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο φορέας εκμετάλλευσης δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook, η οποία έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους χρήστες.

Πάνω από 4.400 άνθρωποι πάτησαν “Like” κάτω από την ανάρτηση μέχρι στιγμής- πολλοί σχολίασαν ότι θα ήθελαν να λάβουν μια μέρα μια κάρτα από τη λίμνη Kreidesee.

“Τον Ιούνιο του 2023, 265 κάρτες στάλθηκαν εκεί”, δήλωσε ο χειριστής Holger Schmoldt στο πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Κατά μέσο όρο, περίπου 40 κάρτες αποστέλλονται μέσω αυτού κάθε εβδομάδα.

Από το υποβρύχιο γραμματοκιβώτιο έχει σταλεί αλληλογραφία ακόμη και στην Αυστραλία, την Κίνα και την Ινδία.

Οι δύτες μπορούν να αγοράσουν τις αδιάβροχες καρτ ποστάλ στο καταδυτικό κέντρο. Προς το παρόν προσφέρονται τρία διαφορετικά μοτίβα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φορέα, κοστίζουν 6 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών τελών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης