Ισχυρισμοί για βιασμό σε βάρος γιατρού στο Μπίλεφελντ

Στην υπόθεση ενός γιατρού που φέρεται να νάρκωσε και να βίασε πολλές γυναίκες ασθενείς στο προτεσταντικό νοσοκομείο Bethel στο Bielefeld, η εισαγγελία του Duisburg αναγνώρισε και ενημέρωσε 29 γυναίκες ασθενείς ως θύματα.

Αυτό ανακοίνωσαν οι αρχές με δελτίο τύπου αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Ο ιατρός είχε αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του μετά τη σύλληψή του το φθινόπωρο του 2020.

Επειδή η εισαγγελία του Μπίλεφελντ είχε διακόψει την έρευνα μετά την αυτοκτονία και πολλές γυναίκες ασθενείς δεν είχαν μάθει ότι μπορεί να ήταν και αυτές θύματα, η εισαγγελία του Ντούισμπουργκ ανέλαβε την έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το ερώτημα είναι αν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου μπορούν να κατηγορηθούν για συνέργεια σε βιασμό λόγω παράλειψης.

Οι προϊστάμενοι του γιατρού φέρονται να είχαν ενημερωθεί από γυναίκες ασθενείς για ανωμαλίες ήδη από το 2019, αλλά δεν έδωσαν συνέχεια στις πληροφορίες.

Χρήστος Περπερίδης: Ο Έλληνας δικηγόρος στο Μόναχο

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκε κατάλογος με τα ονόματα 80 γυναικών με τις οποίες ο γιατρός φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή.

Βρέθηκαν αρχεία βίντεο από 16 γυναίκες, τα οποία δεν έγιναν στην κλινική. Το γραφείο του εισαγγελέα εξήγησε ότι στα βίντεο μπορούσε επίσης να εμφανιστεί συναινετικό σεξ. Η αξιολόγηση των δεδομένων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν αφροδίσια νόσο στον γιατρό. Παρέμεινε ανοιχτό το πόσο καιρό ο  γιατρός είχε την ασθένεια.

“Ως εκ τούτου, δεν είναι σαφές εάν και ποιες εκτέθηκαν στον κίνδυνο μόλυνσης και υπήρξαν θύματα τουλάχιστον σωματικής βλάβης εξ αμελείας”, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο προστασίας των θυμάτων του κρατιδίου NRW, ενημερώθηκαν όλες οι σεξουαλικές επαφές του θανόντος, εφόσον ήταν γνωστές, ανέφερε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταυτοποίηση των θυμάτων στο νοσοκομείο του Bielefeld, ήταν δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι σεξουαλικοί σύντροφοι από την ιδιωτική του ζωή.

Ορισμένα από τα ονόματα στον κατάλογο ήταν μόνο ψευδώνυμα, τίτλοι εργασίας ή συμβιβαστικά ονόματα.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την εισαγγελία, επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να δοθεί ακριβής αριθμός πιθανών περαιτέρω θυμάτων από ποινικά αδικήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.