Ο ζεστός καιρός προκαλεί πρώιμο κύμα γύρης στη Γερμανία

Κακά νέα για τους αλλεργικούς: ο θερμότερος χειμερινός καιρός στη Γερμανία σημαίνει ότι η περίοδος γύρης έχει ξεκινήσει νωρίς, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λειψίας…

Το κύμα γύρης αρχίζει νωρίς στη Γερμανία

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα, όσοι πάσχουν από αλλεργία στη γύρη μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει να μυρίζουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αλλεργιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λειψίας, το συνάχι αυτό δεν είναι συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά μάλλον ένα σημάδι ότι η εποχή των αλλεργιών θα χτυπήσει τη Γερμανία νωρίς το 2023.

Στην οροφή του νοσοκομείου, ένας ηλεκτρονικός μετρητής γύρης αξιολογεί τον αέρα της γερμανικής πόλης τα τελευταία χρόνια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ετήσια περίοδος κατά την οποία η φύση χορηγεί στους πάσχοντες από αλλεργίες ανάπαυλα από τις μετακινήσεις γύρης στενεύει. “Το βασίλειο των φυτών ξυπνάει νωρίς”, δήλωσε στη Frankfurter Allgemeine η Regina Treudler, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου για τις αλλεργίες στο πανεπιστήμιο.

Μέχρι στιγμής, είναι η γύρη της φουντουκιάς και της σκλήθρας που έχουν ανιχνευθεί στον γερμανικό αέρα αυτόν τον Ιανουάριο.

Πώς να καταπνίξετε καλύτερα τα συμπτώματα της χειμερινής σας αλλεργίας

Αν και η γύρη της φουντουκιάς και της σκλήθρου ήταν η πρώτη που ανιχνεύθηκε το 2023, οι πάσχοντες από αλλεργία συχνά δεν είναι αλλεργικοί μόνο σε έναν τύπο γύρης.

Συνήθως, υπάρχει μια σειρά από εκλυτικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών. Την φουντουκιά, τη σκλήθρα και τη σημύδα ακολουθούν τα χόρτα, η αμβροσία και η κουτσουπιά, για παράδειγμα.

Η Treudler συμβουλεύει τους πάσχοντες να κρατούν ημερολόγιο με τα συμπτώματά τους, γεγονός που διευκολύνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με τη χρήση ρινικών σπρέι, δισκίων αλλεργίας ή οφθαλμικών σταγόνων που μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο, θα πρέπει να αρκεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης