Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa-Χάος στα αεροδρόμια

Χάος με τις πτήσεις της Lufthansa στη Γερμανία, όλες οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν – Επηρεάστηκαν τα συστήματα για check in και επιβίβαση 

Χάος επικρατεί από το πρωί στα αεροδρόμια της Γερμανίας, καθώς η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε εκατοντάδες πτήσεις σε όλον τον κόσμο.

Στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δε, δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση.

Η εταιρία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Προκειμένου να αποφορτιστεί ο κεντρικός κόμβος, στη Φραγκφούρτη, στο αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση και τα αεροσκάφη εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια της Νυρεμβέργης, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Σε καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa

Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.

Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη.

Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Χθες, Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.