Κίνδυνοι φτώχειας: Πόσο φτωχοί είναι πραγματικά οι Βαυαροί;

Η Βαυαρία μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ένα κρατίδιο που ευημερεί, αλλά υπάρχει απειλή κοινωνικής ανισορροπίας.

Το Κοινωνικό Δίκτυο της Βαυαρίας προειδοποιεί γι’ αυτό. Η συμμαχία απευθύνει τώρα έκκληση στους πολιτικούς να λάβουν ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Η Βαυαρία είναι ένα κρατίδιο με υψηλή ποιότητα ζωής. Ωστόσο, υπάρχει μια κοινωνική ανισορροπία, επικρίνει το Soziale Netz Bayern.

Εντός ενός έτους, το ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια αυξήθηκε σε όλους τους τομείς.

Οι γυναίκες σε ηλικία συνταξιοδότησης και οι μονογονεϊκές οικογένειες πλήττονται ιδιαίτερα.

Ενώ το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τους μονογονεϊκές οικογένειες ήταν 35,1% το 2020, είχε ήδη αυξηθεί στο 38,5% το 2021.

Ο σημερινός πληθωρισμός του 11% στη Βαυαρία επιδεινώνει την υλική φτώχεια πολλαπλάσια.

Το Κοινωνικό Δίκτυο της Βαυαρίας απαιτεί, επομένως, μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και ίσες ευκαιρίες. Η ευρεία συμμαχία 16 ενώσεων, οργανώσεων και ιδρυμάτων του κοινωνικού τομέα βλέπει έναν αυξανόμενο κίνδυνο φτώχειας και απαιτεί ταχεία βοήθεια.

Απαιτείται γρήγορη και απλή βοήθεια στη Βαυαρία

Η φτώχεια ελαχιστοποιεί τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, αρρωσταίνει τους ανθρώπους και εμποδίζει την κοινωνική συμμετοχή. Πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα και με αποτελεσματικά μέτρα.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η βαυαρική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα ταμείο αντιμετώπισης δυσκολιών για τους πολίτες. ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πώς, πότε και σε ποιο βαθμό μπορούν να ζητηθούν κεφάλαια. Ο Bernhard Stiedl, πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων στη Βαυαρία, ζήτησε περισσότερη ταχύτητα.

Δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι το χειμώνα, θα ήταν πολύ αργά. Χρειάζεται τώρα γρήγορη και απλή υποστήριξη.

Περισσότερη υποστήριξη για τους συγγενείς που φροντίζουν

Το Βαυαρικό Κοινωνικό Δίκτυο ζητά επίσης περισσότερη υποστήριξη για τους συγγενείς που φροντίζουν και που μερικές φορές πρέπει να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Ή το εισόδημά τους μειώνεται λόγω της κατ’ οίκον φροντίδας.

Η περίθαλψη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές προκλήσεις. Από τα 578.000 άτομα στη Βαυαρία που χρειάζονται φροντίδα, περίπου το 80% φροντίζονται στο σπίτι.

Απαιτούνται καλύτερες ευκαιρίες συμβουλευτικής και ανακούφισης. Επίσης, μέσω της δημιουργίας και επέκτασης θέσεων βραχυχρόνιας φροντίδας.

Μεγάλη ανάγκη για επέκταση της ολοήμερης φροντίδας

Το Βαυαρικό Κοινωνικό Δίκτυο βλέπει επίσης μεγάλη ανάγκη για δράση στον τομέα της εκπαίδευσης. Πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις ημερήσιας φροντίδας χωρίς να μειωθούν τα πρότυπα ποιότητας.

Επιπλέον, μετά το Σλέσβιχ-Χολστάιν, η Βαυαρία έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη επέκτασης της ολοήμερης φροντίδας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.