Πτώχευση: Κλείνει γερμανική εταιρεία μετά από σχεδόν 100 χρόνια

14.000 κόσμος: Ντόμινο πτωχεύσεων στο κρατίδιο της Βαυαρίας!

Στον 100ό χρόνο από την ίδρυσή της, η εταιρεία Klingel κατέθεσε αίτηση για διαδικασία αφερεγγυότητας σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης. Όμως η αναζήτηση επενδυτή ήταν ανεπιτυχής. Αυτό έχει πλέον συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους πελάτες…

Οι πελάτες μπορούν ακόμη να παραγγείλουν από την Klingel μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 – στη συνέχεια η αφερέγγυα εταιρεία θα διακόψει τη λειτουργία της.

Δεν βρέθηκε επενδυτής για τον όμιλο, ανακοίνωσε η εταιρεία στο Pforzheim.

Οι περισσότεροι από 1300 εναπομείναντες εργαζόμενοι της K – Mail Order GmbH & Co. KG είχαν προηγουμένως ενημερωθεί για την απόφαση της επιτροπής πιστωτών.

Οι αρμόδιοι είχαν συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τις προηγούμενες ημέρες και είχαν καταλήξει σε ένα κοινωνικό σχέδιο και έναν συμβιβασμό.

“Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη για όλους μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση”, εξήγησε η διοίκηση.

Στον 100ό χρόνο από την ίδρυσή της, η εταιρεία, γνωστή κυρίως για τη μόδα, είχε καταθέσει τον Μάιο αίτηση για τη διαδικασία αφερεγγυότητας σε καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης ήταν η σημαντική συγκράτηση των καταναλωτών μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το σημαντικά αυξημένο κόστος για την παραγωγή καταλόγων και την αποστολή, για παράδειγμα, και η αναγκαία μετατροπή των συστημάτων πληροφορικής το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Εκείνη την εποχή, ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθούσε να είναι αισιόδοξη: η ψηφιοποίηση, για παράδειγμα στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, καθώς και η εστίαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση.

Ωστόσο, λόγω της δύσκολης κατάστασης του κλάδου και της εταιρείας, κανένας ενδιαφερόμενος δεν ήταν διατεθειμένος να επενδύσει στον όμιλο στο σύνολό του και να τον συνεχίσει με βάση τις έννοιες αναδιάρθρωσης, ειπώθηκε.

Υπάρχουν μόνο λίγοι ενδιαφερόμενοι για μεμονωμένες μάρκες και ηλεκτρονικά καταστήματα του ομίλου Klingel.

Βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την αγορά των δικαιωμάτων των εμπορικών σημάτων, των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των πελατολογίων.

“Δεν θα υπάρξει μεταφορά των δραστηριοτήτων”, δήλωσε η Klingel.

Ωστόσο, οι πελάτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους.

“Η επεξεργασία των επιστροφών και όλες οι άλλες υπηρεσίες είναι επίσης εγγυημένες μέχρι την άνοιξη του 2024”, πρόσθεσε.

Οι προμηθευτές και οι πάροχοι υπηρεσιών θα συνεχίσουν να πληρώνονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτοδιαχείρισης.

Οι μάρκες του ομίλου περιλαμβάνουν τις μάρκες Klingel, Wenz και Mona για τη γυναικεία μόδα, την ανδρική μάρκα ρούχων Babista, τον προμηθευτή κοσμημάτων Diemer, τους προμηθευτές μόδας plus-size Happysize, Miamoda και Meyer Mode, καθώς και την εταιρεία ταχυδρομικών παραγγελιών υποδημάτων Vamos και την μάρκα υγείας Wellsana.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης