Κλινικές της Γερμανίας ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου!

Ένα περιοδικό της Νέας Υόρκης επέλεξε τις καλύτερες κλινικές παγκοσμίως. Δύο κλινικές του Μονάχου βρίσκονται ακριβώς στην κορυφή.

Δύο κλινικές του Μονάχου συγκαταλέγονται στην πρώτη δεκάδα της Γερμανίας και είναι επίσης μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο.

Σε μια κατάταξη που καταρτίζει εδώ και πέντε χρόνια το αμερικανικό περιοδικό Newsweek με βάση τα δικά του στοιχεία, η Klinikum rechts der Isar του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM) κατατάσσεται στην τρίτη θέση στη Γερμανία και στην 20ή παγκοσμίως.

Η Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität (LMU) κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στη Γερμανία και στην 31η παγκοσμίως.

Συνολικά συγκρίθηκαν 2300 νοσοκομεία σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο για το έτος 2023. Για πρώτη φορά, το περιοδικό συνέταξε επίσης μια παγκόσμια κατάταξη.

Για πρώτη φορά στη σύγκριση συμπεριλήφθηκαν και οι απόψεις των ασθενών από έρευνες στις κλινικές.

Ωστόσο, λήφθηκαν επίσης υπόψη στοιχεία σχετικά με την ποιότητα της φροντίδας των ασθενών, την προσπάθεια που καταβάλλεται για την έρευνα και το πόσο καινοτόμο είναι το έργο ενός νοσοκομείου.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη εντός της Γερμανίας κατέλαβε η Charité στο Βερολίνο, η οποία κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως.

Τη δεύτερη θέση στη Γερμανία κατέλαβε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης (13η θέση παγκοσμίως).

Η καλύτερη κλινική στον κόσμο σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος: Είναι η Mayo Clinic στο Ρότσεστερ, στα νοτιοανατολικά της πολιτείας της Μινεσότα των ΗΠΑ, με 60.000 εργαζόμενους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.