Κοπάνα με παιδιά πριν από τις διακοπές; Αυτό θα κοστίσει ακριβά

Ελλάδα το καλοκαίρι του 23: Οι καλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο

Θα κοστίσει ακριβά: Οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν κοπάνα από το σχολείο για να ξεκινήσουν νωρίτερα τις διακοπές τους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πρόστιμο.

Πάνω στην ώρα για την έναρξη των διακοπών σε κάποια ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, η εικόνα είναι η ίδια παντού: Υπερπλήρη αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Και το κόστος των ξενοδοχείων είναι επίσης υψηλότερο.

Έτσι, είναι δελεαστικό να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο λίγες μέρες πριν από την κανονική έναρξη των διακοπών, να δώσετε μια σαθρή δικαιολογία – και να ξεκινήσετε τις διακοπές σας νωρίτερα.

Χωρίς μεγάλες ουρές και με πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Οι σχολικές αρχές δεν το βλέπουν με καλό μάτι αυτό. Οι αδικαιολόγητες απουσίες από τα μαθήματα μπορεί να τιμωρούνται με πρόστιμο, λέει η αρχή στην “Abendblatt”.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Μπορώ να πάρω το παιδί μου από το σχολείο για διακοπές;

Μέχρι και 250 ευρώ μπορεί να οφείλονται – για κάθε ημέρα που το παιδί απουσιάζει.

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν το παιδί απουσιάζει πριν από την έναρξη των διακοπών ή μετά την έναρξη των διακοπών.

Μια αξιολόγηση από το 2020 δείχνει πόσο συχνά η σχολική απουσία συμβαίνει πριν ή μετά τις διακοπές: σε 79 περιπτώσεις, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο.

Και αυτό σε μια χρονιά κατά την οποία η πανδημία Corona δυσκόλεψε ούτως ή άλλως τα ταξίδια.

Το 2021, υπήρχαν συνολικά 141 περιπτώσεις.

Σε μερικά ομόσπονδα κρατίδια είναι δυνατή ακόμη και η επιβολή ποινής φυλάκισης

Σημαντικό να γνωρίζετε: Τα ομόσπονδα κρατίδια της Βρέμης, της Έσσης, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και του Σάαρλαντ τηρούν επίσης ιδιαίτερα σκληρή στάση.

Εδώ υπάρχει πιθανότητα η σχολική απουσία να διώκεται και ποινικά.

Ωστόσο, αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο εάν οι γονείς αποδέχονται την αδικαιολόγητη απουσία των παιδιών τους σε μόνιμη βάση.

Οι σχολικές αρχές θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν σχετική αίτηση. Κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας, το δικαστήριο θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 180 ημερομίσθια.

Εάν υπάρξει ετυμηγορία στην κύρια ακροαματική διαδικασία, είναι δυνατή ακόμη και η επιβολή ποινής φυλάκισης έως και έξι μηνών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης